Maistas Šri Lankoje

Norite aplankyti egzotišką šalį, patirti naujų įspūdžių ir pamatyti tai, ko dar niekada nematei?Esate aštraus maisto mėgėjai? Negalite gyventi be ryžių? O vaisiai sudaro kasdienį Jūsų racioną? Tokiu atveju Jums tikrai vertėtų aplankyti Šri Lanką. Šri Lanka visai mažytė (Šri Lankos plotas, panašus į Lietuvos – 65 610 km2) sala, neretai vadinama Indijos ašara arba Indijos vandenyno perlu, nes žemėlapyje ji atrodo kaip mažytė ašara, krentanti nuo Indijos tiesiai į vandenyną. Sala kiekvienais metais pritraukia daug jaunavedžių, trokštančių romantikos, alsuojančio karščio ir nepamirštamų įspūdžių. Saloje patirsite visko su kaupu. Tačiau šiandien norėtųsi pakalbėti apie Šri Lankos maistą.

Aštrus maistas.
Kaip minėjome anksčiau,
Šri Lankoje maistas labai aštrus, nes vietiniai nevengia pagardinti jo prieskoniais. Pagrindinis salos gyventojų valgis — įvairių rūšių ir formų ryžiai. 

Prieskonių gausa.

Pateikiame tipinio Šri lankiečių patiekalo pavyzdį. Jis susideda, žinoma, iš ryžių, įvairių jūrų gėrybių, vištienos, avienos. Vis tai patiekiama su šviežiomis daržovių salotomis arba lęšiais. Daugelis valgių yra marinuoti, su salotomis ir pagardinti įvairiais prieskoniais: žaliuoju čili, kariu, kokosu pienu, svogūnais, šafranu, aromatingais lapeliais ir kt.

Gėrimai.
Kalbant apie maistą, reikia paminėti, kad vandentiekio vanduo yra negeriamas, tad jei norite valgydami atsigerti, naudokite vandenį iš buteliukų, sultis arba arbata, kurios kokybe bei rūšių gausa Šri Lanka gali didžiuotis. Alkoholinių gėrimų šalies gyventojai beveik nevartoja, bet čia atvykę turistai visuomet gaus paragauti kokosų degtinės arako. Ją patartina gerti sumaišius su vaisių sultimis.

Mėsa.
Žmonės Šri lankoje beveik nevalgo mėsos. Karvės apskritai laikomos šventomis, tad jų liesti negalima, todėl Šri lankiečiai dažniausiai renkasi žuvį ir kitus jūros produktus. Tai tuno filė su kokosų padažu, džiovinta ir rūkyta visų rūšių žuvis, kalmarai, omarai, krevetės.

Desertai.
Jei esate didūs desertų mėgėjai, Šri Lankoje nusivilsite, nes jų šalyje beveik nėra. Žmonės po vakarienės skanauja įvariais vaisiais: bananais, papajamis, taip pat avokadais kremu ir cukrumi.

Taigi Šri Lankoje paragauti įdomių, nematytų ir neragautų patiekalų tikrai teks. Tačiau, jei nesate aštraus maisto mėgėjai, arba prieskoniai visai negirdėti, tokius patiekalus ragauti reikėtų atsargiai, nes kitu atveju atostogos gali baigtis labai liūdnai.

Scroll to Top