Amerikietiškos virtuvės ypatumai

Kiekvienoje šalyje virtuvių interjeras bent truputėlį skiriasi. Kiekvienos šalies virtuvėje pamatysime bent trupinėli tos šalies bendrumo, savitumo, išskirtinumo iš kitų. Amerikiečių virtuvės dizainas labai šviesus ir pakilus. Dėl virtuvės baldų ir patalpos spalvų interjeras šiek tiek primena skandinaviškojo tipo stilių, tačiau turi ir savito išskirtinumo.

Labiausiai amerikiečių virtuvių interjeras išsiskiria tuo, kad ne vienoje jų pamatysime „salą“ – darbastalį. Tai virtuvės centre pastatytas stalas – spintelė, kurioje yra stalčių bei durelių, kad visi reikalingi įrankiai būtų po ranka. Šio virtuvės baldo gamybai dažniausiai naudojamas medis, kuris nudažomas baltai, tamsiai arba paliekama medžio spalva, o stalviršis gaminamas iš granito ar panašios medžiagos.

Amerikiečių virtuvėje kabo daug spintelių, kurių durelės stiklinės ir visas spintelėje esantis turinys – matomas. Šiais metais tai itin populiari virtuvės interjero tendencija.

Taip pat populiarus amerikiečių virtuvės baldas – valgomasis stalas, kuris stovi arba virtuvėje, atskiroje jos nišoje, arba atskirame valgomajame, kuris, dažniausiai, turi bendrą erdvę su virtuve.

Virtuvės baldai, virtuviniai kampai bei sienos amerikiečių virtuvėje alsuoja ramuma ir spinduliuoja šilumą. Spalvos parinktos itin šviesios – baltos, pastelinės. Jei virtuvės baldų paviršiaus spalva tamsesnė, tuomet sienos parinktos šviesios, kad tarp spalvų išliktų balansas.

Virtuvės baldų gamybai amerikiečiai dažniausiai renkasi medį, kuris virtuvei suteikia natūralumo ir jaukumo įspūdį.

Amerikiečiai virtuvę įsirengia taip, kad būtų patogu gaminti maistą: visi reikalingi įrankiai būtų po ranka, tokie įrenginiai kaip kriauklė ir įvairi buitinė technika (pvz. viryklė, šaldytuvas ir pan.) būtų greta; ir kad laiką joje leisti būtų jauku ir gera.

Scroll to Top