TOP 3 keisčiausi pasaulio patiekalai

Žmonės besiruošdami į keliones, o ypač planuodami aktyvų laisvalaikį, yra pratę pagalvoti apie kelionės draudimą (nelaimingų atsitikimų, medicininių išlaidų, bagažo draudimą). Draudimo paslaugos suteikia žmonėms ramybės ir saugumo jausmą. Tačiau ar kada pagalvojote, kad Jums gali prireikti draudimo dėl kitų šalių specifinio, nacionalinio maisto? O taip, tie, kurie daug keliauja ir mėgsta paragauti „kažką autentiško“ žino su kuo galima susidurti: karščiavimas, bėrimai, viduriavimas. Štai TOP 3 keisčiausi pasaulio patiekalai, kuriuos išdrįstų paragauti toli gražu ne visi.

Puffin Auk jūrinio paukščio širdelės

Šis juodagalvis, baltai juodo kūnelio, šiaurinio pusrutulio vandenynuose nardantis, paukštukas turi išskirtinio grožio snapą ir juodame trikampėlyje įrėmintas akeles. Mielas ir gražus paukštis, o kaip islandai sako, dar ir skanus. Puffin Auk paukščių širdelės yra patiekiamos kaip tikras delikatesas.

kelioniu draudimas - auk puffin jūrinis paukštis

puffin širdelės

Jako lytinis organas

Apie šį autentiška Kinijos receptą sklando gandai visame pasaulyje. Ypač išgarsėjo Pekine įsikūręs restoranas „Guolizhuang“, kuris vienintelis pasaulyje (ir visoje visatoje) specializuojasi būtent patiekalų iš genitalijų ir varpų gamyboje. Šio patiekalo pavadinimas turi ir sinonimą — „Drakonas aistros liepsnoje“. Šio patiekalo puošyboje naudojamas drakonas. Tokį delikatesą išdrįsta paragauti bebaimiai drąsuoliai arba tie, kurie bet kokia kaina perlips per savo baimes, kad išbandytų kažką naujo.

jako penis, patiekalas

Balut 

Tai, ko gero, ekscentriškiausias šio TOP trejetuko patiekalas — apvaisintas anties embrionas. Šis išskirtinis patiekalas Pietryčių Azijoje verdamas dar gyvas. „Balut“ išvertus iš filipiniečių kalbos reiškia „įvynioti“. Matyt šis patiekalas taip pavadintas, nes valgomoji dalis būna įvyniota lukšte.

Štai šio straipsnio TOP 3 keisčiausi (kai kurie pasakytų „šlykščiausi“) patiekalai. Tačiau skirtingos kultūros — skirtingi ir skoniai. Sakoma, kad Kinijoje žmonės valgo viską, kas laksto ant keturių kojų, išskyrus stalus, tai pat viską, kas skrenda, išskyrus lėktuvus. Tai, kad TOP trejetuke atsidūrė, net du jų mėgiami, nacionaline reikšme populiarūs patiekalai, leidžia tikėti tuo, kad posakiai ne iš piršto laužti.

balut patiekalas - kelioniu draudimas

Scroll to Top