galvu medziotojai

Kuriose pasaulio šalyse medžiojamos galvos?

Atsakymas į straipsnio pavadinime užduotą klausimą gana nesunkus: galvų medžiotojai egzistuoja praktiškai visose šiuolaikinėse valstybėse. O kas iš tiesų yra ta galvų medžioklė ir kuo tai panašu į tradicinę medžioklės formą?

Galvų medžioklė – šiuolaikinėse valstybėse reiškinys, kai ieškoma aukščiausio lygio vadovų vadinamas galvų medžiokle. Tai – tiesioginė darbuotojų paieška, kurios tikslas, surasti ypatingai kvalifikuotus, nemažą darbo patirtį turinčius, sumanius darbuotojus ar vadovus. Paprastai galvų medžioklė yra taikoma tada, kai įmonės ieško savo direktorių, skyrių vadovų ar projektams galinčių vadovausiančių asmenų. Akivaizdu, kad pagal tokį reiškinį, lyderių ieškantys asmenys vadinami galvų medžiotojais. Galvų medžioklė (https://www.indigroup.lt/paslaugos/galvu-medziokle)  tai procesas, kurio metu bandoma išsiaiškinti, ar kandidatas turi pakankamai žinių, kompetencijų, žino, kaip bendrauti su tam tikros darbo rinkos auditorija.

Kuo modernių pasaulio šalių, lyderių vykdoma galvų medžioklė yra panaši į tradicinę medžioklę? Galvų medžiotojai pirmiausia nusitaiko į tam tikrus specialistus, kurie, jų manymu, galėtų pateisinti įmonių valdžios sprendimus. Tradicinė medžioklė taip pat neįsivaizduojama be medžiojamo objekto. Be to, galvų, taip kaip ir tradicinėje, medžioklėje svarbu strategija. Visi galvų medžiotojai turi aiškią lyderių paieškos strategiją, leidžiančią surasti žmogų dar greičiau ir sutaupyti kaštų.

Taigi, dabar bene kiekviena didžioji pasaulio valstybė turi savo medžiotojus, ieškančius gudriausių ir talentingiausių lyderių galvų. Kitaip tariant, žinių ir sugebėjimų, esančių tose galvose.

Scroll to Top