kaip pasirinkti kelioniu agentura

Kaip pasirinkti kelionių agentūrą?

Nusprendusiems keliauti, vienas esminių klausimų būna, kokią kelionių agentūrą verta pasirinkti? Juk niekas nenori nusivilti savo atostogomis svečioje šalyje. Šiandien keliones siūlančių agentūrų – pilna, tačiau lietuviai vis dar labiausiai pasitiki ne didžiosiomis užsienio agentūromis, tačiau lietuviškosiomis. Taigi, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis kelionių agentūrą? Pateiksime keletą patarimų.

PATARIMAS NR. 1: pasidomėkite agentūros praeitimi

Jei nenorite nusivilti, pirmasis patarimas būtų dar prieš išsiruošiant į kelionę, pasidomėti, kaip tam tikra kelionių agentūra organizuoja savo darbus visą savo gyvavimo laikotarpį, su kokiais tarpininkais ji dirbo prieš tai ir dabar. Dar vienas labai svarbus aspektas: pasidomėkite, ar agentūra paslaugas teiks pati, ar tam tikri procesai bus nukreipiami tretiesiems asmenims, o dalis už paslaugas tenkančių pinigų perims agentūra. Jei agentūra neturi jokios aiškios veiklos istorijos, jos tarpininkų patikimumas yra abejotinas, patarimas būtų tik vienas – verčiau jau pasiieškokite kitos agentūros.

PATARIMAS NR. 2: patikrinkite, ar agentūra turi licenziją užsiimti tokia veikla

Šiuo metu internete yra iš tiesų nemažai kelionių agentūrų, deja, ne visos iš jų gali pelnytai vadintis „kelionių agentūromis“. Neskubėkite pirkti kelionės, prieš tai padarydami pasidomėkite, ar jūsų pasirinkta kelionių agentūra apskritai turi leidimą vykdyti tokią veiklą. Visos tokios įmonės privalo pateikti tam tikras licenzijas kaip tam tikrą įrodymą, kad jos yra teisiškai ir finansiškai pajėgios įvykdyti tam tikrus įsipareigojimus. Didelė dalis agentūrų tokią informaciją pateikia pas save internetinėje svetainėje. Tačiau, neradus, jokių duomenų apie tai, galima kreiptis į Valstybinį turizmo departamentą, kuris atsakys į tokį klausimą ir išsklaidys bet kokias jūsų abejones.

PATARIMAS NR. 3: nepamirškite pasirašyti sutarties

Kaip ir bet kuri paslauga, taip ir kelionių agentūrų teikiamos paslaugos turėtų būti lydimos konkrečia paslaugų sutartimi. Konkrečios ir aukštos kokybės paslaugos užtvirtinamos pasirašant sutartį. Nepamirškite šio momento, visuomet pasirašykite sutartį. Pasirašydami tokį dokumentą kelionių agentūra užtikrina tam tikrą saugumo garantiją. Jei klientas, atvykęs į agentūrą, negauna tokios sutarties, o teikiamų paslaugų kaina yra įtartinai maža, žinokite, kad nelaimės atveju užsienyje už pagalbą gali tekti sumokėti krūvą pinigų, o kelionių agentūra iš tokios situacijos išlips sausa.

Scroll to Top