kaimo turizmo sodyba

Kaimo turizmo įkūrimas: kaip pradėti šį verslą?

Lietuva nuo seno garsėja išskirtine savo gamta, o dažnas lietuvis, vos radęs laisvesnę minutę, pailsėti nuo miesto šurmulio traukia į kaimą, mišką ar poilsiavietę prie ežero. Nors vis daugiau nedidelės mūsų šalies, Lietuvos, vietų tampa urbanistinėmis zonomis, dalis verslininkų siekia išsaugoti ypatingas žaliąsias vietas, paverčiant jas kaimo turizmo sodybomis. Kokios yra būtiniausios sąlygos tiems žmonėms, kurie svajoja įkurti savo sodybą ir joje teikti poilsines paslaugas?
1. Žemės plotas išskirtinėje gamtoje. Kaimo turizmas beveik visada yra siejamas su unikalia aplinka ir ramiu poilsiu nuošaliame gamtos kampelyje. Tad norintiems įkurti kaimo turizmo sodybą, pirmiausia, reikėtų pasirūpinti žemės sklypu kur nors prie pušyno, ežero ar kitoje gražios gamtos apsupty esančioje vietoje.
2. Įvairioms šventėms pritaikytos patalpos. Kaimo turizmo sodybą žmonės dažnai nuomoja įvairioms šventėms, puotoms, renginiams ir pan. Taigi, verslininkams vertėtų pasirūpinti, kad šventės, banketai, furšetai, organizuojami seminarai, mokymai ir kiti renginiai vyktų tam pritaikytose patalpose. Būtina pagalvoti, koks skaičius žmonių vienu metu galėtų tilpti tokiuose salėse.
3. Privatūs kambariai nepriekaištingam klientų poilsiui. Dažniausiai kaimo turizmo sodybos yra nuomojamos ne vienai dienai, todėl tam, kad žmonėms nereikėtų po varginančio seminaro ar itin audringos ir smagios šventės vykti į namus, reikėtų pasvarstyti apie galimybę apnakvindinti sodybos svečius tam pritaikytuose kambariuose. Šioje vietoje, tai atsiremia į pinigus, todėl galima įrengti nuo poros iki keliolikos kambarių (vienviečių, dviviečių, keturviečių ir pan.) Taip pat visai nebūtina jų padaryti tikrais apartamentais, nebent to nori pats savininkas, tačiau švara ir tvarka net ir pačiame mažiausiame sodybos kambaryje privalo būti. Dirbant kaimo turizmo sektoriuje negalima pamiršti, jog paslaugomis nusprendęs pasinaudoti asmuo turi jausti visišką komfortą.
4. Įvairios pramogos. Kaimo turizmas šiuo metu jau sunkiai įsivaizduojamas be pirties, kubilo, sporto aikštynų ar biliardo, stalo teniso stalų ir pan. Stambesni verslininkai neretai sumąsto kaimo turizmo sodyboje įrengti ir žirgyną ar mini zoologijos sodą, kas išties gali padėti pritraukti daugiau asmenų.

Scroll to Top