Anglijos maistas - ir čia yra ką paragauti

Anglijos maistas – ir čia yra ką paragauti

Anglija negali pasigirti ypatingais titulais maisto gaminimo srityje – teigiama, jog patiekalai yra pernelyg paprasti, o pastaruoju metu vis labiau populiarėja greito maisto kultas, kuris nereikalauja didelių kulinarinių sugebėjimų. Vis dėl to, šioje šalyje taip pat vyrauja tam tikros tradicijos ir galima surasti, ką paragauti.

Ypač visiems žinomi sotūs angliški pusryčiai, kurie neapsieina be kaušinių, šoninės ar kitos mėsos, dešrelių, rūkytos žuvies ir kitų komponentų, kurie gali būti patiekiami įvairiais skirtingais būdais. Faktas, kad atsistoję nuo stalo, alkio tikrai nejausite – energijos turėtų užtekti visai dienai.

Šioje šalyje vartojama nedaug kiaulienos – vietoj jos virtuvėje dažniau naudojama vištiena arba aviena, tuo tarpu jautiena ypač vertinama ir yra laikoma aristokratų maistu. Garnyrui dažniausiai naudojamos bulvių salotos, kurios pagardinamos svogūnais ir marinuotais agurkais. Tokios salotos yra vienas mėgstamiausių garnyrų Anglijoje, tačiau pageidaujant įvairovės, galima rinktis ir dar vieną populiarų salotų variantą – dideliais griežinėliais supjaustytas daržoves, pagardintas alyvų aliejumi arba jogurtu. Anglijos virtuvės šefai retai kada naudoja prieskonius, todėl labai aštrių patiekalų čia gali tekti gerokai paieškoti.

Kur kas paprasčiau sektųsi surasi greito maisto restoraną – Anglijoje tiek picerijos, tiek kebabinės yra ypač populiarios. Jose tikrai turėtumėte galimybės paragauti ir šalyje ypač populiarių skrudintų bulvyčių. Pasidomėjus šios šalies valgymo kultūra, panašu, jog stereotipai šiuo klausimu išties teisingi ir Anglijos virtuvė ypatingai įmantriais patiekalais nustebinti tikrai nesugebėtų. Vis dėl to, kartais sužavėti gali ir paprastumas – nedidelės detalės ir su atsidavimu pagamintas maistas gali būti kur kas skanesnis, nei pagal griežtas taisykles pagaminti įmantriausi patiekalai.

Tad jeigu turėsite progą apsilankyti Anglijoje, restorano meniu pamačius visai neypatingai skambantį patiekalą, pabandykite surizikuoti – gali būti, jog jo skonis ir pateikimas maloniai Jus nustebins.

Scroll to Top