įspūdžiai iš vietnamo

Įspūdžiai, kuriuos palieka Vietnamas

Nors kelionė į Vietnamą – ganėtinai tolima ir pakankamai brangi, nukeliavus vieną kartą, čia tikrai norisi sugrįžti ir vėl. Visiems lankytiniems objektams apžiūrėti reikėtų maždaug mėnesio, tačiau jeigu laiko yra šiek tiek mažiau, tenka rinktis, kas vilioja labiausiai.

Negalėjome praleisti progos apsilankyti Sapos kaimelyje – čia vis dar laikomasi senovinių tradicijų ir papročių, todėl viskas atrodo itin egzotiškai. Ši vietovė kalnuota, todėl žavi įspūdingais kraštovaizdžiais ir ryžių plantacijomis, tačiau kur kas įdomesnis atrodo vietinių genčių gyvenimas. Jas galima pažinti iš labai arti, kadangi siūlomos kelionės, kurių metu susipažįstama ir su vietos grožybėmis (jausmas maudantis kriokliuose – sunkiai apibūdinamas žodžiais!) ir su kaimo tradicijomis. Galima paragauti gentyje valgomo maisto, susipažinti su kultūriniais pastatais ir pasivaikščioti po ryžių plantacijas, o galiausiai genties kaimelyje praleisti ir naktį – išvykus atrodo, jog lankeisi visiškai kitokiame pasaulyje.

Keliaujant po kitus Vietnamo miestus, sužavėjo didžiulė masažų salonų pasiūla. Vertėtų pastebėti, jog čia siūlomi ne tik tradiciniai kojų ar nugaros masažai – galima atrasti ir tokių procedūrų, apie kurias anksčiau net nebūtum pagalvojęs. Ne kasdien sulauktum pasiūlymo išvalyti ausis su šiek tiek įdomesniais „įrankiais“ nei ausų krapštukai ar užsukti į saloną išsiplauti galvą – tiesa, šios procedūros metu būtų atliktas ir specialus masažas, o veidas pateptas įvairiais kremais.

Išalkusiems Vietname taip pat bus iš ko pasirinkti – šioje šalyje ypač populiari sriuba, gaminama iš ryžių, makaronų ir miltų. Pho bo sriubą vietiniai gyventojai valgo tiek pusryčiams, tiek pietums – tuomet ją pagardina ir kepta vištiena ar jautiena.

Labiausiai šioje šalyje džiugina tai, jog visos paslaugos ir nakvynė nereikalauja didelių investicijų, todėl nusprendus atkeliauti į Vietnamą, svarbiausia atrasti pigiausiai kainuojantį maršrutą, o po to su vietine kultūra galima susipažinti už visai padorią sumą.

Scroll to Top