patarimai keliaujantiems į tailandą

Kelionė į Tailandą – ką reikia žinoti?

Mėgstate keliauti, tačiau Europą jau pažįstate kaip penkis savo pirštus? Norite patirti stiprius įspūdžius ir susipažinti su visiškai kitokia kultūra? Tuomet turėtumėte išbandyti Tailandą – atgaiva sielai, dvasinė ramybė ir naujovės gyvenime šiame krašte garantuoti. Savas kraštas, savos ir tradicijos, todėl prieš keliaujant į šią šalį, būtina žinoti kelis pagrindinius dalykus, kurie kelionės metu leis jaustis laisviau ir apsaugos nuo nesusipratimų.

Tailando kultūra gerokai skiriasi nuo mūsų, todėl reikėtų žinoti, jog tailandiečiai pasisveikindami niekada nespaudžia rankų ar tuo labiau nepalaiko artimo kontakto. Atvykę į svečius, būtinai nusiaukite batus – tai gero tono ir pagarbos šeimininkams ženklas.

Lankantis šventyklose ir kitose žymiose vietose, derėtų pagalvoti ir apie aprangą – vengti nuogo kūno, o šortus ir berankovius marškinėlius geriau palikti viešbutyje. Šventyklų viduje taip pat reikėtų nusiauti batus ir nesitraukti fotoaparato iškart, kai pamatysite Budos atvaizdą – patariama šių atvaizdų neįamžinti.

Budos atvaizdų iš Tailando taip pat negalėsite išsivežti. Išimtys taikomos tik nedidelėms statulėlėms ar paveikslėliams, kuriuos galite nešiotis su savimi. Suvenyrams taip pat geriau nepirkti antikvarinių daiktų ar platinos dirbinių, kadangi juos taip pat draudžiama išvežti iš šalies. Jeigu nuspręsite kam nors parvežti juvelyrinį dirbinį, įsitikinkite, jog parduotuvėje gavote atitinkamą sertifikatą ir jokiu būdu jo neišmeskite – priešingu atveju lauktuves teks palikti šioje šalyje.

Saugojant sveikatą, nereikėtų gerti vandens iš krano ar plauti su juo maistą – tam puikiai tiks valytas vanduo, kuris yra pilstytas buteliukuose. Jo galėsite įsigyti tiek viešbutyje, tiek bet kuriame prekybos centre. Jeigu plačiai šypsositės, galbūt pavyks susitarti ir dėl mažesnės kainos – sakoma, jog Tailande galima derėtis perkant tiek turguje, tiek prekybos centruose. Nepriklausomai nuo to, kokia tai prekė, Jums gali būti pritaikyta papildoma nuolaida.

Scroll to Top