indija

Mano įspūdžiai Indijoje

Retas kuris nesvajoja kada nors gyvenime apsilankyti Indijoje – šis egzotiškas kraštas tikrai turi kuo nustebinti. Kiekviena diena čia gali būti visiškai kitokia, priklausomai nuo to, kurioje vietoje lankysitės ir kokius žmones sutiksite.

Kalbant apie žmones, labiausiai stebina ir tuo pačiu džiugina itin draugiškas ir šiltas jų bendravimas. Visi, kurie moka angliškai, kalbina ir stengiasi padėti išspręsti visas iškilusias problemas – nesvarbu, ar patys žino, koks yra teisingas atsakymas į užduotą klausimą. Dėl šios priežasties reikėtų būti itin budriems klausiant vietinių gyventojų, kaip nusigauti iki kokios nors vietos, kadangi iš mandagumo jie gali nurodyti visiškai priešingą kryptį. Vienas gyventojas sako eiti į dešinę, paklausus kito – nurodo priešingą kryptį ir galiausiai lieka visiškai neaišku, į kurią pusę reikėtų keliauti. Galima beveik statymus daryti, bet geriausia tokiu atveju pasikliauti žemėlapiu – tą mes dažniausiai ir darydavome.

Grįžtant prie vietos gyventojų, jie gali nelaukti atskiro užkalbinimo ir patys pradėti pokalbį – toks atvejis ypač dažnas keliaujant viešuoju transportu. Kad linksmiau būtų riedėti iš vieno taško į kitą, indai stengiasi palaikyti pokalbį ir gali paklausti pačių asmeniškiausių klausimų, nes jiems tiesiog nuoširdžiai įdomu sužinoti kuo daugiau faktų apie tave – klausimai neapsiriboja vien tik tuo, ką ir kodėl veiki Indijoje. Galbūt mums tiesiog pasisekė, bet visi vietiniai gyventojai, su kuriais teko bendrauti, buvo draugiški ir mėgstantys bendravimą. Gali būti, jog įtakos turėjo ir pasirinktas keliavimo būdas – juk kai važiuoji vienas, geriau su kažkuo susipažinti, o ne skaičiuoti kiekvieną kilometrą, kuris kepinant saulei būna panašesnis į du.

Tad jeigu norite įsitikinti vietinių gyventojų draugiškumu, vertėtų pakeliauti po Indiją viešuoju transportu – nustebins ne tik vietiniai gyventojai, bet ir savitas kraštovaizdis ir netikėti šuoliai į viršų, kai autobusas dideliu greičiu bando įveikti kelyje pasitaikiusias duobes.

Scroll to Top