latvija

Kur apsilankyti kaimyninėje Latvijoje?

Išgirdus žodį „Latvija“ egzotika tikrai nepakvimpa – nesinori ir susikrauti lagaminų, pasileisti plaukų keliauti susipažinti su visiškai kitokia kultūra. Iš tikrųjų, kaimyninė Latvija nenustebins mentaliteto ar papročių skirtumais, tačiau atvykus čia vieną kartą, norėsis sugrįžti ir vėl. Šioje šalyje pramogų galima rasti ne tik sostinėje – įdomybes slepia ir daugelis mažesnių, galbūt niekuomet iki šiol negirdėtų miestelių.

Ar kada teko girdėti apie Basų kojų parką? Jeigu mėgstate keliauti po pasaulį, tikriausiai dabar linkčiojate galvą, kadangi šią idėją latviai parsivežė iš tokių šalių kaip Austrija ir Šveicarija. Vis dėl to, Baltijos šalyje toks parkas kol kas vienintelis. Jį galite rasti šalia Kemerių nacionalinio parko, todėl jeigu mėgstate ramybę ir žavitės gamta, čia tikrai turėsite kur paganyti akis, o basų kojų parke Jūsų laukia du kilometrai skirtingų medžiagų. Teks įveikti akmenis, samanas, smėlį, vandenį ir daugybę kitų elementų. Yra tikima, jog toks pasivaikščiojimas ne tik smagi pramoga, bet ir nauda sveikatai. Pasivaikščiojus šiuo keliu galima pamiršti galvos skausmą, sustiprinti organizmą ir kojų raumenis – panašu, jog šis parkas turi magiškų galių.

Rekordais, tik jau ne magiškais, gali pasigirti ir Sabilės miestelis, kuris netgi yra įrašytas į Gineso rekordų knygą. Priežastis paprasta – tai labiausiai į šiaurę nutolęs vynuogynas visame pasaulyje. Sakoma, jog smagiausia čia lankytis paskutinį liepos savaitgalį, kuomet vyksta Vyno šventė, todėl jeigu dar neturite idėjų vasaros atostogoms, gali būti, jog niekur toli keliauti nereikės. Šios šventės metu (arba bet kuriuo metu, jeigu gražiai paprašysite vietos ūkininkų) galima paragauti vyno, kuris pagamintas iš įvairių vaisių – tai gali būti ir slyvos, avietės ar net rabarbarai.

Latvijoje gausu ir įprastų pramogų – čia rasite ne vieną pilį, kurioje slepiasi skirtingų laikmečių paslaptys ir istorijos. Atskleisti jas visas prireiks ne vienos dienos, todėl prieš keliaudami į šią šalį pasiruoškite iš anksto, kadangi tikrai bus į ką pažiūrėti.

Scroll to Top