Vietnamas - ką verta žinoti keliaujantiems

Vietnamas – ką verta žinoti keliaujantiems

Nutarėte susipažinti su Vietnamo šalies kultūra ir papročiais? Tai padaryti galite bet kuriuo metų laiku – klimato sąlygos priklausomai nuo regiono čia labai kinta, todėl mėgstantys šilumą visuomet galės surasti vietą, kurioje termometro stulpeliai rodytų visai padorią temperatūrą. Vis dėl to, yra keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį keliaujant į šią šalį.

Nusprendusiems ieškoti nakvynės vietos jau atvykus į šalį, gali pasisekti ne taip, kaip tikėtasi, kadangi Vietname viešbučiai nėra klasifikuojami. Kitaip tariant, bet kuris viešbutis gali užsidėti šalia savo iškabos nors ir aštuonias žvaigždutes arba visai jų neturėti, kadangi šioje šalyje įstatymai nenumato tokios klasifikavimo sistemos. Tuomet reikėtų pasikliauti turistinių kompanijų duomenis, kurie priklausomai nuo valstybės ir skirtingų vertinimo kriterijų gali labai stipriai nesutapti.

Kai vis dėl to jau turėsite kur miegoti ir pasidėti daiktus ir norėsis po šalį pakeliauti automobiliu, jį geriausia nuomotis kartu su vairuotoju. Vietiniai gyventojai nėra labai linkę paisyti eismo taisyklių, todėl vairavimas patiems gali tapti sudėtingu uždaviniu, tuo tarpu patyręs vairuotojas padės išvengti nesusipratimų ir suteiks galimybę tiesiog nerūpestingai dairytis pro langus ir grožėtis tobulu šalies kraštovaizdžiu.

Dėl tokios kelionės kainos reikėtų susitarti iš anksto, kadangi baigus ją gali paaiškėti, jog sumokėsite kur kas daugiau, negu tikėjotės. Daugelis prekeivių ir kitų paslaugų tiekėjų laukia turistų ir stengiasi iš jų pasipelnyti, todėl nenorėdami gadintis kelionės, visuomet turėtumėte išlikti budrūs ir stebėti įkainius.

Ruošdamiesi kelionei namo, nepamirškite vietinės valiutos iš karto išsikeisti Vietnamo banke, kadangi net ir kaimyninėje šalyje, to padaryti negalėsite. Vietiniais pinigais taip pat negalėsite naudotis niekur kitur, išskyrus Vietnamą – galbūt jie galėtų likti kaip pažadas sau sugrįžti čia dar kartą?

Scroll to Top