Ką reikia žinoti keliaujant į Indiją?

Ką reikia žinoti keliaujant į Indiją?

Atvykus į svečią šalį, gali ištikti kultūrinis šokas – taip gali nutikti pirmą kartą lankantis Indijoje. Svarbu žinoti keletą esminių dalykų ir nusiteikti, jog jų išvengti nepavyks, todėl beliks tik susitaikyti.

Šiai šaliai apibūdinti naudojami visi įmanoma epitetai, kurie yra tinkami apibūdinti triukšmui ir chaosui. Indijoje jo išvengti tikrai nepavyks, ypač tuomet, kai teks susidurti su šios šalies keliais. Keisčiausia gali pasirodyti tai, jog ne kelio ženklai, o transporto priemonės dydis čia užima pirmąją vietą pagal svarbą – mažesnės transporto priemonės turi praleisti didesnes. Indams nereikia ir kelio juostų ar krypčių, kiekvienas važiuoja kaip jam labiau patinka – šiandien gal dešine, o rytoj gal kaire. Vis dėl to skamba chaotiškai, tiesa? Vis dėl to baimintis einant per kelią nereikėtų – vairuotojai pėsčiuosius praleidžia, tačiau tam, kad priprastumėte prie naujos tvarkos, iš pradžių rinkitės didesnes kompanijas.

Chaotiškos kelių eismo taisyklės ir sudėtingos vairavimo sąlygos lemia ir tai, jog vairuotojai labai emocionaliai elgiasi už vairo, o savo emocijas išreiškia garsiniais signalais, kuriais prisipildo visas miestas. Indijoje daug žmonių, daug garsų (gal ir šviesų nemažai), todėl jeigu kartais norite pabūti tyloje ir ramybėje, o ramų kampą surasti svečioje šalyje dar sunku – puikia alternatyva gali tapti ausų kištukai, kurie bent jau naktį leis geriau pailsėti.

Nėra padėties be išeities – kad ir su kokiais sunkumais ar kartais, atrodytų, nevaldomu chaosu reikėtų susidurti, visuomet galima į situaciją pažiūrėti su humoru ir surasti patį smagiausią sprendimo būdą bet kokiai situacijai. Lankantis Indijoje, pats svarbiausias patarimas yra atsipalaiduoti, išlikti ramiems ir mėgautis bet kokiais naujais potyriais – atostogos ir yra skirtos pažinti naujoms kultūroms, o Indija – neabejotinai vienas geriausių variantų norint tai padaryti.

Scroll to Top