Patarimai keliaujantiems į Lenkiją

Patarimai keliaujantiems į Lenkiją

Į Lenkiją galima keliauti ne tik dėl pigaus maisto – šioje šalyje gausu įdomių lankytinų vietų, populiari liaudies muzika ir tautiniai šokiai. Išsiruošti į tokią kelionę ilgai neužtrunka – užtenka pasirūpinti dokumentais, išsirinkti patogiausią transporto priemonę ir susirasti kompaniją, su kuria kelias iki Lenkijos neprailgtų.

Šios šalies klimatas panašus į lietuvišką, todėl jeigu norite pasidžiaugti saule ir gerais orais, į Lenkiją geriausia vykti šiltuoju sezonu, kuris tęsiasi nuo gegužės iki rugsėjo, o kartais ir iki spalio mėnesio. Šiuo laikotarpiu džiugina ir kraštovaizdis, todėl galėsite pasigrožėti žydinčių gėlių gausa. Vis dėl to, net ir vasaromis vakarais oras gali stipriai atvėsti, todėl vertėtų pasirūpinti ir šiltesniais rūbais. Teigiama, jog vakarais kai kuriose Lenkijos vietose gali būti šiek pavojinga, todėl tamsiais skersgatviais vieni geriau nevaikščiokite – geriau pasirinkti saugesnius ir turistų labiau mėgstamus maršrutus.

Vykstant į Lenkiją, vertėtų pasirūpinti ir vietine valiuta – ne visose vietose bus galimybė atsiskaityti kredito kortelėmis, o bankai užsidaro pakankamai anksti, todėl turėdami bent kelis zlotus kišenėje, galėsite jaustis kur kas patogiau. Galite sulaukti pasiūlymų išsikeisti pinigus tiesiog gatvėje, tačiau jeigu nenorite būti apgauti, apie tokį variantą geriau nesvarstykite ir paieškoti patikimesnių būdų situacijai išspręsti.

Daugelis į Lenkiją atvykusių turistų geria vandenį tik iš butelių, tačiau oficialiai patvirtinta, jog vanduo iš čiaupo taip pat yra geriamas, todėl labai ištroškus, toli ieškoti vandens šaltinių nereikės.

Galiausiai beliks apgalvoti maršrutą, kuriuo norėsite keliauti – Lenkija garsėja savo druskų kasyklomis Veličkos mieste, tačiau įdomybių rasite ir sostinėje Varšuvoje ar Krokuvos bei Gdansko miestuose. Viską apžiūrėti vienos kelionės metu gali būti sudėtinga, tačiau nuvykti į Lenkiją išties paprasta, todėl šiai šaliai pažinti galima paskirti net keletą laisvų savaitgalių.

Scroll to Top