Kelionių draudimas Lietuvoje

Prieš planuojant bet kokią tolimą kelionę į užsienį visuomet reikia pasidomėti kelionės draudimu, kuris gali sumažinti finansinius išteklius: nelaimingo atsitikimo, ligos atveju, praleidus skrydį, praradus bagažą, vagystės, terorizmo ar evakuacijos atveju ir t.t. Kelionės draudimas Lietuvoje padeda kiekvienam potencialiam keliautojui išsiaiškinti visas draudimo kainas, kurios priklauso nuo bilieto kainos, kelionių agentūros, bagažo vertės, avialinijų įmonės. Kai kuriems keliautojams kelionių draudimas itin svarbus, o kitiems, tai nėra būtinybė. Tačiau norint ramiai keliauti vertėtų apvartyti kelionės draudimo privalumus.

Kelionės nutraukimas arba jos sutrumpinimo atveju. Dėl įvairių šalutinių priežasčių atsitinka taip, kad negalima ilgiau užsibūti kelionėje arba tenka ją nutraukti ir yra būtina grįžti į namus. Tokiu atveju draudimas sumoka išmoką, kuri kompensuos kelionės išlaidas bei kainą.
Kelionės užlaikymas. Šiuo atveju pasirinkus kelionės draudimą bus išmokėta kompensaciją dėl to, kad skrydis buvo atidėtas 12 valandų. Norint gauti kompensaciją būtina gauti iš avialinijų patvirtinimą, kad skrydis buvo atidėtas.
Bagažas. Jeigu bagažas ar asmeniniai daiktai buvo prarasti, sugadinti ar pavogti kelionių draudimas padengia dalį patirto nuostolio. Išmokos kainos keičiasi jeigu yra pavogti vertingi daiktai (fotoaparatas ar nešiojamas kompiuteris).
Medicinos paslaugos. Nelaimės atveju, susirgus ar susižeidžiant kitoje šalyje yra pakankamai brangu gydytis, todėl reikia turėti kelionės draudimą, kuris padengia medicinos išlaidas. Galima ir rinktis pirminės pagalbos paketą arba pasiimti dar papildomą paketą, kuris užtikrins, kad bus gautas pilnas gydymo planas.
Taip pat yra siūlomas ir skrydžio draudimas Lietuvoje, tačiau šis draudimas nėra būtinas. Kadangi pagal statistiką lėktuvo katastrofų nėra daug. Tačiau skrendant į tokias šalis, kur pastaruoju metu buvo įvykę teroristiniai išpuoliai prieš lėktuvus, vertėtų pasidomėti šiuo skrydžio draudimu. Bet jeigu keliaujama į saugias šalis nevertėtų leisti pinigų šiam draudimui.

Galiausiai, pasirinkus aktyvų poilsį yra didesnė tikimybė susižaloti, todėl vertėtų pasidomėti papildomais kelionių draudimais, kurie padės ramiai džiaugtis atostogomis.

Scroll to Top