profesionalus makiazo kursai

Makiažo įpročiai skirtingose šalyse

Apie šalių kultūrinius skirtumus galima kalbėti ir kalbėti – dažnai skiriasi ne tik požiūris į gyvenimą, bet ir smulkesni dalykai, apie kuriuos kartais net nepagalvotume. Iš pirmo žvilgsnio iš tikrųjų gali pasirodyti, jog daugelyje šalių vyrauja ganėtinai panašios makiažo tendencijos, tačiau vis dėl to, atvykus į svečią šalį, netruksite pastebėti, jog moterys pasidažiusios visiškai kitaip nei Lietuvoje.
Mūsų šalyje tikrai retai kada sutiktumėte moterį, kurios lūpos būtų padažytos apelsino spalvos lūpų dažais, tačiau jeigu tektų lankytis Pietų Korėjoje, toks vaizdas gatvėje galiausiai nebestebintų, kadangi moterys čia įsitikinusios, kad prie jų odos labiausiai tinka būtent šis atspalvis. Tik vyresnės moterys šioje šalyje lūpas dažosi šiek tiek ryškiau, kadangi yra įsitikinusios, jog rožinė spalva jas jaunina. Juodas pieštukas pabrėžiantis akis čia kur kas populiaresnis už blakstienų tušą, tačiau iš esmės Pietų Korėjoje stengiamasi vengti papildomų atspalvių ir išlaikyti kuo natūralesnę veido odą.
Panašios tendencijos vyrauja ir Prancūzijoje, kur mažesni makiažo kiekiai yra vertinami kur kas labiau, nei nenatūraliai atrodantis moters veidas. Šioje šalyje stengiamasi pabrėžti gražiausius savo bruožus, naudojant įprastines makiažo priemones – makiažo pagrindą, tušą ir lūpų dažus ar blizgesį.
Tuo tarpu Indijoje makiažas išties ryškus – tai, kaip mes dažomės per ypatingas šventes, šioje šalyje yra įprasta kasdienybė. Čia moterys nevengia ryškių spalvų, stengiasi sukurti švytinčio veido įspūdį ir kiekvieną dieną atrodyti išties įspūdingai. Tokiam makiažui sukurti dažniausiai reikia nemažai laiko, tačiau rezultatai gali pranoksta visus lūkesčius ir paslepia visus veido trūkumus.
Priklausomai nuo šalies kultūros, tradicijų ir požiūrio į moters vaidmenį šeimoje ir visuomenėje, skiriasi ir vyraujančios makiažo tendencijos. Vis dėl to, jeigu ruošiatės keliauti į svečią šalį, geriausia apsiriboti mažesniais makiažo kiekiais – tokiu būdu neatkreipsite į save dėmesio ir galbūt niekas net nepastebės, jog makiažas neatitinka šalyje vyraujančių tendencijų. Kita alternatyva – makiažo kursai, kurių metu savo srities profesionalai papasakos kaip pasidažius vertėtų keliauti svetur.

Scroll to Top