Sėklidžių ligos simptomai

Ligos, galinčios sukelti sėklidžių skausmą

Vyrų lytiniai organai – tai jų didžiausias turtas. Vis dėlto, net ir labai saugant šį turtą, kartais nepavyksta išvengti įvairių ligų, kurios atsiranda dėl pačių įvairiausių priežasčių. Sėklidžių skausmas gali pranašauti apie prasidėjusią kokią nors ligą, todėl vos jį pajutus, būtina kreiptis į gydytoją ir išsiaiškinti skausmo priežastis. Sėklidžių skausmas trukdo normaliai kasdieninei veiklai, intymiam gyvenimui ir kitiems malonumams.

Vėžys. Sėklidžių ligos simptomai

Sėklidžių vėžys yra retas onkologinis susirgimas, vis dėlto, atsiranda vis daugiau vyrų, kurie juo suserga. Yra daug priežasčių, dėl kurių gali atsirasti ši liga, tačiau tikslią priežastį nustato tik patys gydytojai. Lietuvoje sėklidžių vėžiu suserga ne tik vyresnio amžiaus vyrai, bet kasmet daugėja vis jaunesnių, kurie susiduria su šia liga.

Sėklidžių ligos simptomai:

  • Skausmas. Sėklidžių skausmas yra vienas iš simptomų, kuris gali reikšti, kad vyras serga sėklidžių vėžiu;

  • Pasikeitusi sėklidžių kapšelių padėtis. Šį pasikeitimą gali pastebėti ne tik patys vyrai, bet ir jų moterys, kadangi pasikeitimai labai akivaizdūs;

  • Skausmas juosmens srityje;

  • Skausmas pilvo apačioje. Skausmas niekur nedingsta, o su kiekviena diena vis didėja, nuolatos maudžia pilvo apačią;

  • Nuolatos jaučiamas nuovargis. Nuovargis, net ir pamiegojus jaučiamas silpnumas – tai organizmo siunčiami signalai kūnui ir pačiam vyrui, kad pats metas kažko imtis ir pradėti gydymą;

  • Padidėjusios sėklidės. Padidėję sėklidžių kapšeliai yra vienas iš simptomų, kuris gali reikšti sėklidžių vėžį.

Yra tikrai nemažai ligų, kurios gali sukelti sėklidžių skausmą. Tai gali būti ne tik vėžys, bet ir kitos, pavyzdžiui, sėklidžių uždegimas, kiaulytė ar cistos. Kiekvienos sėklidžių ligos simptomai yra panašūs, bet vis kitokie, todėl pastebėjus bet kokius pakitimus, būtina kreiptis į gydytoją.

Reikėtų paminėti, kad sėklidžių skausmas gali rodyti ne tik atsiradusią ligą. Dažnai sėklidžių skausmu skundžiasi vyrai, kurie kurį laiką nepatenkino savo aistros. Iš kur tas skausmas atsiranda? Į sėklides pritekėjus kraujui ir jam neišsivaikščiojus, atsiranda skausmas. Kai sėklides skauda dėl šios priežasties, nerimauti neverta, o kreiptis į gydytoją tuo labiau. Skausmas turėtų praeiti savaime arba po to, kai patenkinama aistra. Vis dėlto, nereikia manyti, kad kas kart atsiradus skausmui, jis atsirado dėl šios priežasties. Skausmui nepraeinant kelias savaites, reikėtų sunerimti ir būtinai pasitikrinti.

Scroll to Top