Kelionės į Egiptą

Kokios Egipto lankytinos vietos sutinka turistus?

Egiptas – tai šalis, apie kurią pagalvojus dažnam užspaudžią žadą, kadangi šioje šalyje plyti tūkstančiai metų istorijos, įvairūs gamtos ir žmonių kūriniai, milžiniškos piramidės ir kiti lankytini objektai, dėl kurių atvažiuoja tūkstančiai žmonių iš pačių tolimiausių pasaulio kampelių.

Kelionės į Egiptą

Kelionės į Egiptą traukia daugelį, tiek archeologus, tiek turistus, tiek menininkus, tiek ir nuotykių ieškotojus bei visus kitus, kadangi Egiptas yra įvairus, turintis ką pasiūlyti. Saulė, poilsis ir įdomus laisvalaikis keliautojams yra suderinamas dalykas, o tuo pasirūpina tiek kelionių agentūros, tiek ir vietiniai, kurie siūlo pačias įvairiausias paslaugas. Vis dėlto, kelionės į Egiptą turi atsipirkti ne tik kūnui, bet ir sielai. Sielai peno suteikia kiekviena pamatyta mečetė ar kitas įdomesnis statinys, deja, bet visko vienos kelionės metu aplankyti tikrai neįmanoma, todėl būtina laiko skirti lankytinų vietų sąrašo sudarymui.

Lankytinos Egipto vietos

Lankytinų vietų Egipte yra tikrai nemažai, o jų visų aplankyti tikrai neįmanoma, todėl bene kiekvienas turistas turėtų aplankyti ir pamatyti bent jau pačias įspūdingiausias ir gražiausias šalies vietas, kurių ignoruoti tikrai negalima.

  1. Sivos Oazė – ši oazė yra įsikūrusi viduryje Libijos dykumos, vadinama viena įspūdingiausių vietų Egipte. Šioje oazėje gyvena visai nedaug vietinių žmonių, o Sivos oazė vadinama įspūdinga vieta todėl, kad yra įsikūrusi viduryje dykumos, tačiau nuolatos žaliuojanti – šalia jos teka upeliai, šaltiniai, kurie ir maitina šią oazę.
  1. Egipto muziejus – kitaip ir neįmanoma lankantis Egipte, privaloma užeiti į šį muziejų. Muziejus pasakoja Egipto istoriją, jame saugoma tūkstančiai eksponatų, tai Egipto istorinis paveldas. Šiame muziejuje galima pamatyti daug įstabių Egipto vertybių, lobių, netgi Tutankhameno kapą, apsilankyti kambaryje, kuriame yra 27 mumijos, likusios dar nuo faraonų laikų – vaizdas įspūdingas.
  1. Karalių slėnis – tai trečiasis lankytinas objektas, kurio neaplankyti būtų didelė netektis. Šis karalių slėnis yra laidojimo vieta, kurioje buvo laidojami Egipto faraonai, čia yra netgi 63 kapavietės. Būtent šiame slėnyje buvo atrasta net nepaliesta Tutanchamono kapavietė.

Kelionės į Egiptą yra organizuojamos nuolatos, visais metų laikais, todėl norintys gali aplankyti šią žavią šalį bet kuriuo jiems patogiu metu.

 

Scroll to Top