pigios keliones i egipta

Egiptas – ne vien piramidės

Viena seniausiųjų civilizacijų, žmonijos lopšys, kuriuo prateka didžiausia Afrikos upė – Nilas –, faraonai, mumijos, piramidės ir daugybė legendų – nuo pačių seniausių laikų iki pat šiandien Egiptas traukte traukia turistus iš viso pasaulio. Lietuviai taip pat mėgsta šį kraštą ir kasmet su noru vyksta į šią šalį. Daugelis įsivaizduoja Egiptą tik kaip įspūdingų piramidžių, kuriose kadaise gyveno galingi faraonai, vietą. Neabejotinai, istorija Egipte, turbūt, ir vaidina pagrindinį vaidmenį, o architektūrinis-kultūrinis palikimas ypač vertinamas šimtų tūkstančių žmonių, atvykusių pamatyti kažkada pačios galingiausios tautos.

Pigios kelionės į Egiptą pasitaiko iš tiesų dažnai ir pastebima, kad daug lietuvių jomis ir pasinaudoja. Nenusivilti atostogų metu galima, jeigu tiksliai apgalvojamas maršrutas ir objektai, kuriuos verta aplankyti. Pateiksime keletą patarimų, kad jūsų atostogos Egipte būtų nepamirštamos.

1. Faraonų kapinės – MUMIFIKACIJOS MUZIEJUS. Kiek neįprastas, bet labai įdomus muziejus, įsikūręs Luksoro mieste. Tai – mumifikacijos muziejus. Čia eksponuojami tūkstančius metų skaičiuojantys antikvariniai daiktai ir rodoma tokia balzamavimo technologija, kokia buvo tuo metu. Mumifikacijos metodas tada taikytas tiek žmonėms, tiek gyvūnams. Realių mumijų pavyzdžių čia taip pat yra. O ką jau kalbėti apie įrankius, kuriais būdavo išimamos karališkųjų atstovų smegenys, širdis ir kiti organai. Klaikiai intriguoja!

2. Nei brangios, poilsinės, nei pigios kelionės į Egiptą neapsieina be KARNAKO ŠVENTYKLOS aplankymo. Tame pačiame mieste kaip ir mumifikacijos muziejus, Luksore, įsikūrusi šventovė statyta maždaug 1349 m. pr. Kr. Tuomet įspūdingo grožio šventyklų kompleksu buvęs objektas dabar nebeturi to spindesio, kuriuo galėjo pasigirti tuomet, tačiau galingomis sienomis, kolonomis su faraonų skulptūromis apjuosti pastatai vis dar traukia šimtus žmonių kiekvienais metais. Ir – ne veltui, juk tai didžiausia šventykla Egipte ir tikras atradimas įspūdingų nuotraukų ir kadrų ieškantiems žmonėms.

3. Kaip gi be nacionalinio, vietinio turgaus. Pigios kelionės į Egiptą leidžia atsidėti daugiau pinigų įvairiems suvenyrams ir pramogoms svečioje šalyje. O to gausu centriniame Hurgados turguje. Nuo masažų iki egzotiškiausių prieskonių – čia galima rasti visko. Nors kiek kuklesniems žmonėms gali būti gana sunku apsipirkti šioje vietoje, mat vietiniai prekeiviai yra kiek įkyrūs, nereikėtų baimintis pokalbių su jais. Paprastas pokalbis ar maloni šypsena dažniausiai reiškia nuolaidas ir akcijas specialiai jums.

Egiptas – nuostabi šalis, kurioje saulė ir šimtmečių istorija sužavi kiekvieną. Radus pigią kelionę į Egiptą, būtinai ją nusipirkite. Patirsite neišdildomų įspūdžių.

Scroll to Top