Kelionės į Bulgariją

Išskėtusi plačiai rankas mus pasitinka Bulgarija

Keliauti yra nuostabu, tik keliaudami žmonės patiria įvairių nuotykių, susitinka pačių įvairiausių žmonių, su kai kuriais netgi tampa draugais. Kelionės suteikia peno kūnui ir sielai, būtent dėl šios priežasties keliones renkasi daugelis pasaulio žmonių. Dažnam kelionės asocijuojasi su atostogomis, su poilsiu kažkur kitur, pabėgus nuo kasdieninių dienos darbų, nuo streso ir įvairių nemalonumų. Kitiems kelionės yra kažko naujo pažinimas, naujų žinių įgijimas. Visi sutartų dėl vieno fakto – keliauti verta, o tai reikėtų daryti kuo dažniau.

Bulgarija – atostogų objektas

Kelionės į Bulgariją yra organizuojamos nuolatos. Tai nuostabi šalis, kasmet pritraukianti tūkstančius žmonių iš pačių įvairiausių gamtos kampelių. Bulgarija žavi savo auksinėmis kopomis, šalia Juodosios jūros įsikūrusiomis nuostabiomis ir švariomis pakrantėmis, įdomiais miestais, tuose miestuose esančiais senamiesčiais. Bulgarijoje yra labai daug lankytinų vietų, kurioms pamatyti tikriausiai neužtektų viso gyvenimo. Būtent todėl kelionės į Bulgariją metu, norėdami pamatyti viską, kas jus domina, iš anksto pasidarykite lankytinų vietų sąrašą, susitarkite su vietiniais gyventojais ar gidais, kad jie jus pavedžios, aprodys apylinkes, supažindins su bulgarų tradicijomis, gyvenimo būdu, kultūra ir papročiais.

Lankytinos vietos Bulgarijoje

Bulgarijoje tikrai yra ką pamatyti, šalis turi įvairių pramogų, todėl įdomus laisvalaikis garantuotas. Tikriausiai daugelis turistų, kurie keliauja į Bulgariją, pirmiausia užsuka į jos sostinę – Sofijos miestą. Sofija pasižymi unikalumu, istorinių ir kultūrinių objektų gausa, lankantis Sofijos mieste būtina aplankyti didingąjį ir garsųjį Saborą, kurį puošia netgi dvylika auksu puoštų kupolų.

Rilos vienuolynas – dažnai yra antras pagal lankomumą objektas, esantis Bulgarijos kalnuotose vietovėse. Šis vienuolynas yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, būtent todėl jis yra dar labiau lankomas. Įkurtas vienuolynas buvo 10 amžiuje, jame saugoma tūkstančiai vertingų knygų, todėl knygų mylėtojams – tai tikras rojaus kampelis.

Varnos sala – žinoma daugeliui pasaulio žmonių. Į šią salą plūsta tūkstančiai ne tik jos aplankyti, bet ir pailsėti. Renkantis poilsinę kelionę į Varną, būtina iš anksto ją susiplanuoti. Geriausiai visais kelionių klausimais pataria kelionių agentūros. Kelionių agentūra rūpinasi visais svarbiausiais elementais, užtikrina, kad būsimi keliautojai liktų patenkinti savo kelione.

 

 

Scroll to Top