Užsienio jaunimo stovyklos

Jaunimo stovyklos užsienyje – ne tik poilsiui

Galimybė paįvairinti vasaros atostogas ir išvykti į užsienį visuomet skamba viliojančiai – ja mielai susižavėtų tiek suaugusieji, tiek ir vaikai. Pastariesiems svečiose šalyse dažnai organizuojamos įvairios stovyklos, kurių metu jie gali ne tik pailsėti po sunkių mokslo metų, bet ir išmokti naujų dalykų ar netgi padirbėti. Kokiose stovyklose jaunimas gali įgyti papildomų įgūdžių?

Vienas dažniausiai pasitaikančių ir populiariausių variantų yra jaunimo stovyklos, kuriose galima tobulinti savo užsienio kalbą. Visų pirmą vien dėl to, jog į tarptautines stovyklas susirenka jaunimas iš skirtingų šalių, o vargu ar būtų galima sugalvoti geresnį mokymosi būdą nei kasdien su aplinkiniais kalbėti ne savo gimtąja kalba. Pasirinkus specialią jaunimo stovyklą užsienyje, galima tikėtis ir atskirų anglų ar kitos kalbos pamokų.
Galimas ir šiek tiek kitoks variantas – siūlomos stovyklų programos, kuriose jaunimas turi galimybę mokytis ir kitų dalykų užsienio kalba. Tokiu būdu gaunama dviguba nauda – tobulinamos ir kalbos žinios, ir mėgstamos veiklos įgūdžiai.

Patiems drąsiausiems, trokštantiems naujų iššūkių, turėtų patikti ir savanoriško darbo stovyklos, kurių metu jaunimo laukia ne tik poilsis, bet ir kasdienis darbas. Tiesa, jis dažniausiai trunka keletą valandų ir nėra labai sudėtingas fiziškai, tad tokia stovykla puikiai tinka ir tiems, kuriems reikėtų išmokti daugiau savarankiškumo. Patiems teks gaminti maistą ir planuoti savo laisvalaikį, tad galima teigti, jog stovykla bus tokia, kokią pavyks patiems susikurti. Čia taip pat laukia ir žmonės iš skirtingų pasaulio vietų, kurie leis susipažinti su kultūriniais skirtumais ir kartu išmokys prieiti bendrų kompromisų.

Vargu, ar pavyktų atrasti didesnių šių stovyklų trūkumų, tad jeigu finansinės galimybės leidžia išnaudoti tokias progas, jų reikėtų pasidaryti kaip įmanoma daugiau.

Scroll to Top