vezimeliai

Tinkami vežimėliai: galvos skausmas keliaujant su vaiku?

Atostogos ir kelionės – užsiėmimas, kurį mėgstame kiekvienas. Kaži, ar pasaulyje atsirastų žmogus, kuris nemėgsta pramogauti ir keliauti laisvalaikiu. Tiesa, dažnai kelionių maršrutai kiek sutrumpėja ir praretėja tuomet, kai šeimoje atsiranda atžalos. Tačiau joms kiek paaugus, galima keliauti kartu. Dažnai su mažamečiais vaikais keliaujantiems tėvams iškyla viena didelė problema – vežimėlis. Kokie vežimėliai geriausiai tinka kelionėje ir kaip jį gabenti? Dalijamės paprastais patarimais.

Imti ar ne?

Labai dažnai jauni tėveliai ir mamytės mano, jog vežimėliui kelionėje iš viso ne vieta. Tačiau patariame šiuo klausimu net nediskutuoti ir vežimėlį būtinai imti kartu į kelionę. Ypač, jei Jūsų vaikas mėgsta važiuoti vežimėlyje. Jei mėgsta namuose, jam patiks ir svečioje šalyje. Be to, dažnai kitoje aplinkoje vaikučiai, netgi labiausiai nemėgę vežimėlių, noriausiai lipa į savo sostą ir mėgsta būti vežami.

Juolab, kad atostogaujant nebūtinai kitoje šalyje, bet net ir kitame mieste, dažnai tenka pavaikščioti kiek daugiau nei savo kieme, todėl vaikas gali greitai pavargti nuo ilgų distancijų ir daug įspūdžių. Tokiu atveju tikrai norisi turėti po ranka patogų vežimėlį.

Kokį rinktis skrendant lėktuvu?

Labai dažnai mamos mano, jog keliaujant lėktuvu iš viso vežimėlis yra netinkamas bagažas. Tačiau taip tikrai nėra, visos oro linijos rūpinasi savo mažaisiais keliautojais ir sudaro galimybę pasiimti vežimėlį kartu. Daugelis oro linijų vaikams iki 5 metų leidžia kartu paimti ir vieną nemokamą vežimėlį prie bagažo. Ir tėveliai sutaupo, ir vaiku pasirūpinta. Keliaujant lėktuvu geriausiai rinktis skėtuko tipo vežimėlį, kuris neužima daug vietos, patogiai susilanksto, yra lengvas ir tiesiog puikiai tinka keliaujant lėktuvu.

Koks transportas tinka keliaujant automobiliu?

Jeigu Jūsų atostogos yra kelionė automobiliu, čia taip pat pravers vežimėlis. Visų pirma, keliaujant automobiliu, nereikia riboti bagažo, todėl čia galite pasiimti ir šiek tiek erdvesnį ir patogesnį vežimėlį. Tačiau labai svarbu pasirinkti tokią transporto priemonę vaikui, kuri visgi neužims per daug vietos. Itin masyvūs vežimėliai gali užimti visą bagažinę ir tuomet neliks vietos tėvelių daiktams.

Be to, keliaujant automobiliu, naudinga pasirūpinti patogiu kiek sudėtingesnėms kelionėms pritaikytu vežimėliu savo vaikui. Dažnai kelionių automobiliu metu norisi aplankyti kiek nuošalesnes vietas, iki kurių nevažiuoja autobusai, tad kelionėje gali pasitaikyti iššūkių maršrute išlipus pasivaikščioti. Tokiu atveju geriau rinktis vežimėlį su patikimais ratukais bei tokį, kuris lengvai įveikia nelygų paviršių. Taip pat pagalvokite, galbūt verta rinktis daug atsilenkiantį vežimėlį. Jei mažylis pavargs, galėsite drąsiai jį užmigdyti ir tęsti maršrutą pėsčiomis toliau. Tam taip pat reikia rinktis tinkamą vaiko transporto priemonę, kadangi tie patys lėktuvams tinkantys skėtiniai vežimėliai, dažniausiai tokios atsilenkimo funkcijos neturi.

Scroll to Top