Tai bent! Grįžtam iš Danijos

Iš Danijos kursuoja autobusiukai. Lygiai taip pat jie veža į Daniją. Kodėl? Todėl, kad žmones vilioja atostogų atmosfera, taip pat nedidelė, bet turtinga šalis pasirenkama kaip uždarbio kryptis. Tiek vienu, tiek kitu atveju grįžtant iš Danijos norima pasidalyti gausybe įspūdžių.

Grįžtant iš užsienio darbovietės džiaugiamasi, kad pavyko papildyti sąskaitą. Aišku, darbas neretai varginantis, monotoniškas, gal ir gyvenimo sąlygos ne pačios patogiausios ar prabangiausios, bet pagrindinis tikslas – užsidirbti, parsivežti pinigų, už kuriuos būtų galima remontuoti būstą ar atlikti kitus darbus, įsigyti naudingų daiktų, įsidėti kiek nors į taupyklę. Iš Danijos į Lietuvą vykstama žinant, kad reikiami darbai Danijoje nudirbti, kad iššūkis įveiktas.

Kodėl kelias Danijos link pasirenkamas kaip praturtėjimo kryptis? Todėl, kad Danija – viena iš tų šalių, apie kurias kalbant minimas turtingumas. Atlyginimų lygis vertas liukso ženklo. Tokios išlaidos kaip buto nuoma pareikalauja ne vieno ir ne dviejų šimtų eurų, bet atlyginimai vis dėlto įspūdingi. Atvykstant padirbėti galima užsidirbti tūkstantį kelis šimtus eurų per mėnesį. Nuomojant ne visą butą, o kambarį pinigų atlieka, tad į Lietuvą parsivežamas nemažas likutis. O štai dirbant kvalifikuotą darbą sumos dar apvalesnės. Kad ir 4000 eurų…

Straipsnio pavadinime esantys žodžiai „Tai bent!“ jau iliustruoti solidžiomis sumomis. Juk tūkstančiai eurų nesimėto pakampėse.

Pinigai aktualūs kiekvienam. Bet iš Danijos į Lietuvą grįžtama ne tik po darbų. Gimtinėn vykstama ir po atostogų. O Danijoje tikrai yra nepaprastų vietų. Šalis garsėja ne tik Legolendu. Kopenhagoje sužavi ne tik garsioji undinėlė, bet ir įvairiaspalviai pastatai. Pasijuntama tarsi pasakoje.

O kokios Danijos pilys! Tai nepaprasti architektūros šedevrai – dideli, su galingais bokštais. Tai didybės simbolis. Iš Danijos parsivežama puikių nuotraukų. O įspūdis apsilankius viename ar kitame šalies krašte neįtikėtinas.

Norite dar daugiau įspūdžių? Skagenas, esantis šiaurinėje šalies pusėje, yra Baltijos ir Šiaurės jūrų susitikimo vieta. Ir tai dar ne viskas, dėl ko Danija taip traukia norinčius atsipūsti, pakeisti aplinką.

Iš Danijos namo vykstama pakilios nuotaikos.

Jei dirbama, tai užsidirbama.

Jei ilsimasi, tai pailsima.

Jei keliaujama istoriniais takais, tai susipažįstama su istorija geriau nei iš vadovėlių.

Jei apsilankoma restorane, tai pasistiprinama itin gurmaniškai.

Jei norima sugrįžti į vaikystę, tai Legolendą tiesiog būtina aplankyti.

O jei norima keliauti patogiai, dėmesio vertas variantas yra autobusiukai. Nes keliauti į Daniją ir atgal į Lietuvą autobusiuku – tai optimalios kainos ir komforto derinys. Keliaujama pasitikti įspūdžių, grįžtama jais pasidalyti.

Tai bent! Šie žodžiai neišblėsta. Tai bent! Kiek lankytinų vietų, kiek daug išskirtinių objektų… Tikrai tai bent! Tai kone postmoderni poezija, kylanti iš susižavėjimo. Emocijos iš Danijos nepaprastos.

Scroll to Top