svetaine

Daugiausiai IT specialistų turinčios šalys

Paskutiniu metu viena iš paklausiausių specialybių yra programuotojų ir žmonių, puikiai išmanančių IT sritį. Tokių profesionalų dabar reikia ko ne kiekviename žingsnyje – pradedant nuo paprastų komandų sukūrimo ir baigiant sudėtingomis svetainių ar duomenų bazių sistemų kūrimo užduotimis. Jau kuris laikas sklandantys gandai, jog geri IT specialistai uždirba bene daugiausiai, vis dažniau viešai yra patvirtinami. Kita vertus, didelės kompetencijos ir žinių pareikalaujantis darbas ir neturėtų būti apmokamas minimaliu atlyginimu. Didėjant svetainių kūrėjų, programuotojų ir kitų IT specialistų paklausai, natūraliai kyla klausimas, tad kurioje šalyje jie dažniausiai samdomi? Kitaip tariant, kur tokių profesionalų koncentracija pasaulyje didžiausia?

Didžiosios pasaulio valstybės – IT’išnikų rojus

Turbūt jokia naujiena, kad didžiausią pažangą, inovacijas bei įdomiausius projektus IT srityje pasiima galingosios šalys. Galingosios ta prasme, jog jos daug lėšų ir laiko skiria informacinių technologijų savo valstybėje plėtrai. Jau ne pirmus metus daugiausiai naujovių į šią rinką siūlo Japonija, JAV, Didžioji Britanija. Normalu, kad įvairios technologijos, išmanūs įrenginiai, įvairių tipų svetainės, interaktyvios pramogos ir pan. yra kuriamos būtent čia. Visiems šiems dalykams sukurti yra pasitelkiamas milžiniškas programuotojų darbas. Ypač daug šios srities specialistų yra susitelkę būtent Japonijoje, Amerikoje bei Anglijoje. Nenuostabu, juk čia jų žinių poreikis ir konkurencija dėl aukštesnio atlyginimo yra žymiai didesnė.

Internetinė svetainė ir žmogaus protą pralenkiančios technologijos

Informacinės technologijos yra ta sritis, kurioje turbūt nepadarytumėme nieko, jeigu neturime pakankamo to žinių bagažo. Būtent tai ir yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl programuotojai yra ypač vertinami. Internetinė svetainė – sudėtingas darbas, reikalaujantis nemažai programavimo žinių, praktikos, loginio mąstymo. Tačiau dar daugiau kompetencijos ir gebėjimų reikalauja pačios šiuolaikiškiausios ir sudėtingiausios technologijos. Pažvelgus į išmaniųjų įrenginių, ir jų taikymo metodus daugeliui kyla nuostaba, kaip ir ar tikrai tai galėjo sukurti žmogus?

Scroll to Top