Idėjos spontaniškai savaitgalio kelionei

Ruduo yra gana niūrus metas – ką tik pasibaigusi vasara, vėsta oras, krentantys lapai ir nuolatiniai lietūs kelia melancholišką nuotaiką. Dienos trumpėja ir ryte keliantis į darbą jau būna tamsu. Tuomet bandome save pradžiuginti įvairiomis pramogomis. Jeigu vasarą ilgiau būdavome lauke, tai rudenį einame su draugais šiltai pasėdėti į kavines ar klubus, lankome įvairius užsiėmimus, bet kartais ir to negana. Tuomet geriausias vaistas nuo visų ligų – kelionės.

Jeigu vasarą išnaudojote visas savo užsitarnautas atostogų dienas ir rudenį beliko tik laisvi savaitgaliai, ne bėda – savaitgalio kelionės dviems yra gana populiarus pasiūlymas kiekvienoje kelionių agentūroje. Štai keli populiarūs variantai savaitgalio kelionei:

Lietuva – Paryžius. Tai yra turbūt populiariausia kelionių kryptis dviems. Kas gali būti nuostabesnio už romantišką savaitgalį, praleistą vaikštant rudenėjančiomis Paryžiaus gatvelėmis, grožintis garsiausiais pasaulyje meno kūriniais Luvre, mėgaujantis traškiais autentiškai pagamintais prancūziškais rageliais?

Lietuva – Londonas. Kad visiškai pažintum Londoną, reikėtų mieste praleisti bent metus, tačiau niekas nedraudžia atvykti ir per porą dienų aplankyti svarbiausius vieno didžiausių Europos miestų taškus. Londone gausu muziejų, istorinių pastatų, taip pat muzikos klubų, ištaigingų teatrų.

Lietuva – Berlynas. Savaitgalio kelionės dviems į Berlyną turbūt nėra niekieno nuvylusios – tai iš vienos pusės paprastas, iš kitos – istoriškai ir kultūriškai be galo turtingas miestas, kuris visada palieka gerus įspūdžius. Nepamirškite aplankyti Berlyno sienos likučių ir garsiojo televizijos bokšto.

Lietuva – Stokholmas. Stohkolmas gal ir brangus miestas, tačiau lėktuvo bilietai į Švediją tiesiog kelia juoką. Kartais čia galima atvykti net ir už 10 eurų. Tad tai, ką išleisite nakvynei ir pramogoms šiame nuostabiame Skandinavijos mieste, kompensuos pigi kelionė.

Scroll to Top