Kelionė į Šri Lanką

Ką būtina pamatyti Šri Lankoje

Kelionė į Šri Lanką gali tapti viso gyvenimo nuotykiu. Prie Indijos prisišliejusi vos didesnė už Lietuvą šalis, kurią dar iki 2009-ųjų krėtė pilietinis karas, jau kelinti metai yra patraukliausia egzotinių kelionių kryptis. Daugybė lietuvių jau yra apsilankę arba planuoja apsilankyti Šri Lankoje artimiausiu metu. Tad ką verta aplankyti šioje gamtos grožiu apdovanotoje šalyje?
Viena labiausiai lankomų vietų Šri Lankoje yra Sigirijos uola. Tai monolitinė ola, ant kurios įsikūrusi senus laikus menanti ir vis dar puikiai išsilaikiusi tvirtovė, kuri puošta senoviniais piešiniais. Puikus istorinis objektas, kurio aplenkti nevalia. Beje, nuo Sigirijos uolos atsiveria kvapą gniaužiantys džiunglių vaizdai.
Ar žinote, jog anksčiau Šri Lanka buvo vadinama Ceilonu? O visi žinome, kas yra ceilonas. Taip, būtent Šri Lanka garsi arbatų plantacijomis ir kelionė į Šri Lanką nebus pilnavertė, jei nenuvyksite į žaliuojančias arbatos plantacijas. Tai puiki galimybė pamatyti kaip atrodo arbatžolės, kurios praėjusios ilgą paruošimo etapą tampa arbata ant mūsų stalo. Geriausia vieta susipažinti su arbatos kultūra bei paragauti tikros, šviežios arbatos yra Nuwara Eliya miesto apylinkės.
Galvojant apie Šri Lanką, laukinė gamta tikrai nėra tai, apie ką pirmiausia pagalvojama. Tačiau iš tikro šioje šalyje galima išvysti begales gyvūnų. Todėl būtina apsilankyti Jalos nacionaliniame parke, kur iš arti galite pamatyti dramblius, leopardus, krokodilus ar beždžiones.
Turizmas ir brangakmenių eksportas yra dvi sritys ant kurių laikosi Šri Lankos ekonomika. Ratnapuros miestas, kuris reiškia „brangakmenių miestas“ yra garsus aukštos kokybės brangakmeniais, čia iškasami topazai, safyrai bei rubinai. Apsilankius Ratnapuroje galima iš arti pamatyti šachtas iš kur iškasami brangieji akmenys, pamatyti kaip jie yra apdirbami, gludinami ir įgauna formą dėl kurios moterys vėliau eina iš proto.
Vykstantys pasivartyti po paplūdimį ir iš arti pamatyti nusvirusias palmes, kurios gausiai fiksuojamos atvirukuose, turėtų rinktis paplūdimius pietvakarinėje Šri Lankos dalyje nuo Bentotos miestelio iki Tangalle arba Šri Lankos šiaurės rytuose, nuo Nilaveli gyvenvietės iki Pasikudah. Tai geriausi ir labiausiai vertinami paplūdimiai. Yra ir daugiau įdomių vietų, dėl kurių kelionė į Šri Lanką tampa nepakartojama, tad planuokite – Šri Lanka jūsų laukia!

Scroll to Top