Australija

Kelionė į Australiją – ką reikia žinoti prieš vykstant?

Prisimenate vaikiškus svaičiojimus kaip Australijoje žmonės vaikšto aukštyn kojom? Apie tai dabar negalvojame, tačiau tie, kurie pramiegojo geografijos pamokas dabar nustemba, jog vasara Australijoje yra tuomet, kai pas mus gūdi žiema. Ko dar nežinome, ar pamirštame apie Australiją (neįmanoma pamiršti nebent kengūrų)? Atgaivinkime žinias, prieš planuojant kelionę į šią egzotinę šalį.

Kada rekomenduojama vykti į Australiją?

Šalis prie vandenyno, tad tikrai būtų gėda nuvykti niūrų rudenį. Norisi šiltos saulės, jaukaus paplūdimio ir šiltų vandenyno bangų. Tad turint tokią svajonę, rekomenduojama vykti gruodžio – vasario mėnesiais, kuomet populiariausiuose Australijos kurortuose, Sidnėjuje, Melburne ar Brisbane yra šilta ir saulėta. Vykstant tokiu metu galima sutikti Naujuosius neįprastai – su bikini ir mojito kokteiliu rankoje gulint šiltame paplūdimyje.
Visgi, gruodžio – vasario mėnesiais galima susidurti su dideliais turistų srautais, tad jei perpildytas viešasis transportas, skruzdėlynu virtęs paplūdimys ir išaugusios paslaugų kainos jūsų netenkina, geras pasirinkimas yra kiek vėsesnis, bet dar pagal lietuvių standartus šiltas klimatas spalio – lapkričio ir kovo – balandžio mėnesiais.

Kur vykti į Australiją?

Australija, visas žemynas, didelė šalis, kurią visą tikrai bus sudėtinga „apžioti“ per vienas atostogas. Tad verčiau atsirinkti vieną regioną ir pajusti jo dvasią. Melburnas – tai galerijos, menas, gyva muzika, knygynai ir kava. Čia puikiai jausis miestiečiai. Norintys pailsėti, renkasi Sidnėjų, čia renkasi būriuotojai, Sidnėjus didžiuojasi plačiais paplūdimiais, pasaulinio lygio restoranais, hip hopu ir naktiniais klubais. Dievinantys poilsį gamtoje turėtų apsilankyti nacionaliniuose parkuose, pavyzdžiui, Kakadu šiaurinėje dalyje yra tropikų rojus su gausybe krokodilų ir plačia paukščių įvairove.

Kam būti pasiruošus?

Miestuose to nelabai pajusite, bet jei apsistosite gamtos prieglobstyje, nenustebkite ryte prie durų sutikę krokodilą ar supratę, jog naktį lovą dalinotės su dideliu voru (galbūt nuodingu). Gyvatės, driežai, vabzdžiai, kuriuos gal tik kartą esame matę biologijos ar geografijos vadovėlyje, priverčia jaustis tikru svečiu, o ne situacijos šeimininku. Tad būkite atidūs, neatidarinėkite langų, nepalikite pravirų durų bei visada laikykite uždarytą lagaminą.

Scroll to Top