Dubajus – aukso miestas, išsiskiriantis unikalumu

JAE miestas Dubajus yra rodosi, vieta, kur tiesiog lyja prabanga. Šiame mieste yra šiuo metu aukščiausias dangoraižis pasaulyje, o Dubajaus pragyvenimo kokybė ir lygis yra vieni aukščiausių pasaulyje. Šio miesto gyventojai yra tokie turtingi, kad išrankiausi Dubajaus gyventojai vietoj paprastų naminių gyvūnų jaukinasi tokius egzotinius gyvūnus kaip tigrai, beždžionės, liūtai, gepardai.

Kelionė į Dubajų lėktuvu yra nepigi, tačiau kai kurios kelionių agentūros siūlo puikių progų įsigyti bilietus į šį miestą su neįtikėtinomis nuolaidomis.

 

Dubajus dar yra vadinamas ateities miestu, nes čia miesto infrastruktūra išvystyta taip, kaip niekur kitus pasaulyje. Ar žinojote, kad būtent šiame mieste šiuo metu stovi aukščiausias pasaulio dangoraižis? Dubajus net gi atrodo lyg iš ateities ir išsiskiria futuristine architektūra. Įvairios miesto vietos yra buvusios kino aikštelėmis garsiems veiksmo filmams. Čia buvo nufilmuotas antroji filmo “Nepriklausomybės diena” dalis  ir “Žvaigždžių kelias į begalybę”. Ir tai nenuostabu, miesto pastatai yra tokie pribloškiantys, kad filmų kūrėjai ko gero net išvengia daugelio specialiųjų efektų.

 

Garsiausi Dubajaus pastatai: Burj Khalifa, Cayan bokštas ar Burj Al Arab yra tik keli iš daugybės visų gražiausių statinių mieste. Ir kasmet jų pastatoma vis daugiau. Apskaičiuota, kad įvairiose statybų aikštelėse Dubajuje yra naudojama 20 procentų viso pasaulio statybinių kranų.

 

Dubajuje tiesiog žavėsitės aplinkos švara bei žmonių kultūra. Nusikalstamumo lygis mieste statistiškai siekia 0 proc. nes mieste yra taikomi griežti įstatymai ir nuobaudos už juos. Tai taip pat ypatingas miestas, nes čia tikrųjų, iš Dubajaus kilusių emiratiečių gyvena tik 13 procentų visų gyventojų. Likę miestiečiai – atvykėliai iš Indijos bei kitų šalių.


Kelionė į Dubajų lėktuvu gali būti tai, kam nesigailėsite pataupę visų metų ar dviejų laisvas lėšas. Čia patirti įspūdžiai išliks atmintyje labai ilgai.

Scroll to Top