Garsiausi stereotipai apie Daniją

Po savaitės ar dviejų jūsų laukia skrydis į Daniją, o jūs dar nieko nežinote apie šią šalį? Siūlome nieko nelaukti ir kibti į kompiuterio klaviatūrą aiškinantis, kokia gi ta Danija ir jos žmonės. Aplankyti šalies muziejus ir svarbiausius turistinius taškus yra viena, tačiau pažinti šalies žmones ir užmegzti su jais nuoširdų ryšį kartais gali būti ir sunkiau. Kad geriau pažintumėte Daniją ir jos žmones, susipažinkite, kokie garsiausi stereotipai apie danus.

  • Danai yra dideli patriotai. Taip, jie myli savo šalį, tačiau tai nėra nacionalizmas. Jeigu visur pastebite, kaip danai deda savo šalies vėliavos simboliką, priimkite tai kaip jų tradiciją, o ne nacionalizmą.
  • Danai yra perdėtai sveikuoliai. Taip, Danijos prekybos centruose rasite daug organiškų daržovių, vaisių ir sveikos ruginės duonos. Ir taip, danai vartoja daug šių produktų, bet nuo to jų gatvėse greito maisto kioskeliai nenyksta, vadinasi, kaip ir visi – danai mėgsta ir gatvės maisto nuodėmes.
  • Danai yra stiprūs kaip vikingai. Šie žmonės tikrai mėgsta iššūkius ir maudytis žiemą eketėje ar jūroje, tačiau tai nereiškia, kad jie lyg kita, stipriųjų žmonių rasė. Tiesiog jie labiau užsigrūdinę šaltam jūros nešamam orui.
  • Danai nesišypso. Taip, tai tiesa. Galbūt tam įtakos turi atšiaurus jų šalies klimatas, nes vasarą parkuose besiilsintys danai tiesiog tviska džiaugsmu, o štai žiemos metu šypsenos lyg nukrenta visiems nuo veidų. Todėl žiemomis danai labiausiai mėgsta tūnoti šiltai apsikloję namuose.
  • Danai yra uždari žmonės. Taip, jie mėgsta savo individualią ramybės būseną, tačiau tai nereiškia, jog jie nėra draugiški ir paslaugūs. Gatvėje dano paklausę, kaip patekti į norimą vietą, gausite malonų ir išsamų atsakymą.

Domina pigūs skrydžiai į Kopenhagą, Daniją? Nepraleiskite progos nukeliauti į šią didingą šalį dar šį pavasarį. Nuostabus, gaivus oras, žaliuojanti gamta bei puiki nuotaika bus garantuota!

Scroll to Top