Politinė šiandienos situacija Turkijoje – ar verta keliauti į šią šalį?

Turkijoje šiomis dienomis yra neramu. Juk aplink yra įsikūrusi Sirija, kurioje šiais metais rusena terorizmo židinys. Tačiau juk ne viena teroristų organizuota ataka įvyko ir visai netoli mūsų – Paryžiuje, Švedijoje, net Vokietijoje. Tad nė vienas nerastų atsakymo į klausimą, kur šiandien absoliučiai saugu. Natūralu, kad kyla klausimas, ar verta skristi į Turkiją atostogų? Čia ir pabandysime tai išsiaiškinti. Iš karto galime nuraminti, kad kelionės į šią šalį tikrai įmanomos ir kai kuriais atvejais visiškai saugios.

Šiais metais smulkūs teroristiniai veiksmai užfiksuoti tik mažoje teritorijoje netoli Stambulo. Tai pietryčių regionas, kuriame Turkija ribojasi su Sirija. Taip pat nerekomenduojama keliauti į Diyarbakir miestą. Siirt, Hakkari ir Tunceli regionai taip pat priklauso vidutinio saugumo zonai, todėl jeigu tai nėra skubu, čia kol kas geriau nekeliauti.

Tai kur gi saugu keliauti šioje šalyje? Tikrai galima teigti, kad Stambulas šiuo metu nebus ta vieta, kurią aplankysite ir teks čia sugrįžti, kai Turkijoje situacija bus ramesnė. Tačiau kur tikrai keliauti saugu ir patogu – tai šalies pakrantės kurortai – Antalija, Bodrum, Fethiye, Dalaman. Kadangi tai miestai, kuriuose visados gausiai keliaudavo verslininkai, poilsiautojai ir kiti, o be to jie labiausiai nutolę nuo Sirijos, čia yra saugu kaip ir anksčiau.

Tiesa, keliaudami ne tik į Turkiją, bet ir į Egiptą ar kitas aplinkines šalis, visados laikykitės saugumo sumetimų ir pasirūpinkite savo kelionės kryptimi, kuri garantuos saugumą. Tai reiškia, pasirinkę miestą, į kurį keliausite, peržiūrėkite naujienas, ar pastaruoju metu čia nebuvo jokių nutikimų. Atkeliavę venkite masinių vietų, nes jas mėgsta įvairūs grupuočių organizatoriai.
Skristi į Turkiją tikrai verta. Svarbiausia saugoti savo ir savo šeimą, kuri keliauja kartu su jumis. Pigūs skrydžiai į Stambulą, Turkiją yra galimi įsigyti bet kuriuo, jums tinkančiu metu. Saugių kelionių po Turkiją!

Scroll to Top