Didžiausi mitai apie šiandienos Rusiją – šalis kurią verta pažinti

Apie Rusiją esame girdėję nemažai. Ir esame girdėję tiek gero, tiek blogo. O kai dar prie šių gandų prisideda ir tai, kaip naujienomis manipuliuoja rusų žiniasklaida, išvis pradedame galvoti, kad Rusija vis dar gyvena Sovietų Sąjungos tvarka ir mes apie šią šalį sužinome praktiškai vien melą i vienos pusės ir žiaurią tiesą iš kitų šaltinių. Tad kaip gi yra? Kokie gi yra šiandienos rusai? Nepamatę to savo akimis taip ir nesužinosime, todėl skrydis į Rusiją gal būti tam vienintelis tiesus kelias į atsakymus. Tačiau kita vertus yra rusų stereotipų, kuriuos galime pasitikrinti čia ir dabar.

  • Visi rusai dievina degtinę? Daug rusų geria šį gėrima, tas tiesa. Tačiau sakyti, kad visi be išimties kasdien lenkia po stikliuką ar kitą būtų pernelyg neįtikėtina. Vieni labiau mėgsta alų, kiti net gi vakarietiškąją tekilą. O kiti – prašome tuo patikėti – išvis negeria alkoholio.
  • Gražios rusės – tai tik aukso ieškotojos ir turtingų vyrų moterys? Pamatę kailiais ir auksu apsikarsčiusią dailią rusę visi sakys, jog ji mafiozo žmona arba „barakuda“. Tokia apranga gali reikšti, kad tai tiesa. Tačiau apskritai gražios rusaitės nėra retenybė, rusų moterys yra laikomos vienos gražiausių.
  • Rusai nesijuokia? Iš įvairių fotografijų daug kas sprendžia, kad rusai yra rūstūs ir rimti ar net pikti. Tačiau patikėkite, rusų anekdotai vieni juokingiausių, jie tikrai moka linksmintis.
  • Visi rusai dėvi kailines kepures? Tai tas pats, kas sakyti, jog visi prancūzai dėvi beretes.
  • Visa Rusija – vien taiga ir ledynai? Netiesa. Rusijos pietuose būna net ir labai šiltų, panašių į lietuviškąsias, vasarų. Net ir Maskvoj būna nemažų karščių vasaromis.

Dar neturėjote galimybės aplankyti įvairiais mitais pagarsėjusios Rusijos? Nepraleiskite progos ir įsigykite pigius lėktuvų bilietus į Maskvą, Rusiją dar šį pavasarį. Susipažinkite su šiuo miestu iš arčiau ir patys nuspreskite, kurie mitai gali būti pripažinti kaip tiesa, o kurie kaip melas.

Scroll to Top