Keisčiausi olandų įpročiai ir tradicijos, kurias verta pažinti

Galbūt kai kuriems užsieniečiams pasirodytų tikrai keista Kūčių naktį iš po staltiesės traukti šiaudus, mesti per petį batus, net ir šiuolaikiniai keisti lietuvių įpročiai, kaip tarkime ploti nusileidus lėktuvui kai kam iš užsienio šalių yra juokinga ir nesuprantama. Tačiau juk kokia šalis neturi savitų keistenybių? Nors Olandija yra išsivysčiusi ir stabili šalis, joje taip pat rastumėme netikėtų dalykų.

Štai keisčiausi olandams būdingi dalykai, kuriuos pastebėsite ilgesniam laikui nuskridę į Olandiją:

  • Olandų gimtadieniai yra itin savotiški. Atvykę svečiai ne tik sveikina sukaktuvininką, bet ir patys yra pasveikinami kitų svečių. Visi vieni kitus sveikina.
  • Olandijoje populiarūs užkandžiai „iš sienos“. Taip – jeigu greito maisto kioskelyje didelė eilė, sienoje visuomet yra šiltas greitas patiekalas, tereikia turėti šiek tiek smulkių kišenėje.
  •  Olandijoje niekas nevaidina dosnuolių ir po bendros vakarienės su draugais visi susimoka patys už save. Žinoma, tai reiškia didesnį vargą padavėjoms, turinčioms spausdinti daugiau sąskaitų.
  • Kiekvienuose olandų namuose yra gimtadienių kalendorius, kuris kabo dažniausiai ant tualetų durų. Vis tik olandai turi kažką tiems gimtadieniams!
  • Olandai, nors ir gyvena Europos šiaurėje, sveikinasi lyg ispanai – bučiniais. Dažniausiai tai triju bučinių kombinacija – dešinysis skuostas, kairysis ir vėl dešinysis. Nors kartais užtenka ir dviejų ar tik vieno. Iš tiesų – nesuprasi.
  •  Olandai yra šiek tiek storžieviai. Jie sako ką galvoja ir prieš tai nė kiek apie tai nepagalvoja. Tad jeigu išgirsite olandą pažįstamą jums sakant, jog šiandien atrodote ne kaip apsirengęs, neimkite per daug giliai į širdį.

Norite mokėti, kaip tobulai pradėti pokalbį su olandu? Labai paprasta, kalbėkite apie orą – geriausia yra skųstis, kodėl taip baisia lyja. Tačiau galite ir pasidžiaugti, kai pagaliau nušvis saulė!
Jaučiatės taip, lyg Olandija būtų jūsų svajonių šalis? Pigūs lėktuvų bilietai į Amsterdamą, Olandiją yra puikus būdas susipažinti su šalies tradicijomis bei įpročiais iš arčiau.

Skrydžiai į Olandiją: Skrendu.lt

Scroll to Top