Salos, kurias privalote aplankyti dar šią vasarą

Kelionės aplink pasaulį, tai lyg neišdildomas nuotykių ir prisiminimų ryšulys. Taigi nenuostabu kiek daug žmonių atsiduoda būtent šiam malonumui. Vieni keliauja vasarą norėdami pasisemti visus įmanomus saulės spindulius, kiti žiemą ar rudenį, taip siekdami pabėgti nuo kasdien slegiančios rutinos. Tačiau kokios kelionės yra pačios įsimintiniausios ir kur verta nukeliauti būtent šią vasarą?
Turbūt nenustebsite, kad pirmoji mūsų sąraše atsidūrė Tenerifė. Tai daugumos svajonių sala, kurioje dauguma keliautojų nori pasilikti visą likusį gyvenimą. Tačiau kuo iš tiesų Tenerifė traukia turistus ir kodėl tai yra salą, kurią privalote pamatyti?

Trumpai tariant, Tenerifė yra amžinojo pavasario sala. Šiame rojaus kampelyje dienos visada būna šiltos, o vakarai maloniai vėsūs. Tačiau svarbiausia yra tai, jog Tenerifė yra siejama tiek su egzotika, tiek su moderniu, šiuolaikišku pasauliu. Salą supantys kalnai, Teidės ugnikalnis, serpantinai, o svarbiausia pasakiško grožio šviesaus bei tamsiai juodo smėlio paplūdimiai be žado palieka tikrai ne vieną. Ką jau kalbėti apie nuolatos žaliuojančias palmes, ryškiaspalves gėles bei retkarčiais praeiviais apsimetančius egzotinius gyvūnus. Tenerifė – vieta, kurioje gera tiek vasarą, tiek žiemą. Tai sala, kurioje privaloma apsilankyti norint pamatyti viską, ką dažniausiai matome tik sapnuose.

kelionė į tenerifę
Antroji mūsų sąraše atsidūrė Malta. Nors daug kam Malta atrodo kiek pabodusi poilsiavietė, tai yra vieta, kurią privalote pamatyti dėl vos kelių priežasčių. Visų pirma, Malta yra viena mažiausių Europos sąjungos valstybių, tačiau ji turi net septynių tūkstančių metų istoriją. Tam, kad įsivaizduoti būtų lengviau, Malta buvo užkariauta, kolonizuota, o taip pat ir valdyta Viduržemio jūros civilizacijos. Kitaip tariant, būtent Malta gali pasigirti žymiais architektūros paminklais, tokiais kaip Šv. Jono katedra. Visų antra, visi vaizdai Maltoje yra lyg iš atviruko. Vienas didžiausių šios vietovės grožių yra Barakos sodai. Vietiniams jie yra tikra puošmena ir didžiausias pasididžiavimas. Čia galima pamatyti daugybę statulų bei paminklų, o taip pat ir nuostabią gamtą, kuri supa visas šias parko puošmenas. Taip pat, Malta nebūtų Malta be Bastiono – gynybinės sienos, kuri gaubia net penkis miestus. Galiausiai, Malta yra puiki vieta vasaros atostogoms dėl puikios oro temperatūros. Čia saulė šviečia ištisus metus. Taigi ir įspūdžiai iš Maltos būna nepamirštami. Žinoma, kartais į salą užklysta ir kelios audros, kurios vietiniams nesukelia jokių blogų emocijų. Atvirkščiai! Yra sakoma, kad audros Maltoje parodo tikrąjį Maltiečių charakterį.

Paskutinioji vieta, kuri yra puikus pasirinkimas šią vasarą, tai Korfu sala. Nors anksčiau visi žinojome tik Rodo ir Koso salą, šiais metais Korfu tapo viena lankomiausių Graikijos salų. Ir tikrai ne be reikalo. Būtent Korfu turi nepriekaištingą gamta, kuri primena rojų. Čia žaliuoja viskas, kas tik gali žaliuoti. Ką jau kalbėti apie laukinius paplūdimius, kurie traukia net “užkietėjusius” keliautojus iš pačių tolimiausių pasaulio kampelių.

korfu sala

Scroll to Top