Baltijos jūros kurortai kiekvieno skoniui

Prasidėjus vasarai imame svajoti apie arėjančias atostogas. Mintis atsipūsti užsienyje darosi vis populiaresnė lietuvių tarpe, tačiau dažnas dar vis renkasi atostogas Baltijos jūros pakrantėje. Čia įsikūrę kurortai labai skiriasi vienas nuo kito, taip sudarydami sąlygas tautiečiams atsirinkti, kur ir kokių atostogų jie nori.
Palanga
Lietuvos kurortų sostine laikoma Palanga – visų populiariausia. Nakvynė Palangoje nėra brangi, todėl pritraukia ne tik šeimas, bet ir gausybę jaunuolių, kuriems atostogos – ne tik poilsis, bet ir nutrūktgalviškos šėlionės. Koncertai, vakarėliai, vafliai bei dviračiai – tai be ko lietuviai neįsivaizduoja savo atostogų Lietuvos pajūryje.
Norintiems šiek tiek atsipalaiduoti ir pasidžiaugti jūros ramybe tikrai jos nereikės ieškoti toli. Populiariausi apartamentai Palangoje įsikūrę vos keli šimtai metrų nuo smėlėtosios pakrantės. O pasiryžus leistis į žygi, galima pasiekti žymiąją Olando kepurią iš kurios atsiveria nuostabūs horizonto vaizdai.
Šventoji
Populiariosios Palangos kaimynė, tačiau pritaikyta atostogoms su šeima. Šventojoje nerasite gausybės triukšmingų vakarėlių, tačiau pramogos šeimai tikrai garantuotos. Atrakcionų parkas džiugina kurorto lankytojus kiekvieną vasarą, o į Baltijos jūrą įtekanti upė Šventoji siūlo populiariasusias laisvalaikio pramogas – vandens dviračiai, pasiplaukiojimas valtimis ir kita. Taip pat pasivaikščiojimai beždžionių tiltu ir vakarai su populiariais lietuvių atlikėjų koncertais – tai be ko atostogos Lietuvos pajūryje neįsivaizduojamos.
Papė
Kaimynės Latvijos pasienyje įsikūręs kurortas, nutolęs nuo palangos vos per 30 kilometrų, o skiriasi – kaip diena ir naktis. Čia nerasite turistų ištroškusių triukšmingų pramogų ar gausybės kavinių bei restoranų, kur pietums patiekiami tradiciniai lietuviški cepelinai. Papėje pramogas teks susigalvoti patiems, o panorėjus apsipirkti teks vykti į gretimai esančius miestelius, kur įsikūrusios dar sovietinio stiliaus krautuvėlės. Tačiau tai puikiausia vieta atsipalaiduoti ir pailsėti nuo miesto ūžesio.
Šis kurortas pasižymi gausybe privačių poilsio namų, kuriuose gali būti sudėtinga rasti nakvynę, tačiau jeigu pasiseks, tai taps jūsų ramybės oaze. Pajūris, pliažai – lyg negyvenama sala. Vietomis smėlėta pakrantė saugo senai iš jūros išmestus žvejų laivelius, tinklus ir kitas gėrybes. Čia esantis Papės ežero gamtos draustinis globoja per 270 skirtingų paukščių rūšių, tad gamtos mylėtojams tikrai yra ką pamatyti.
Jūrmala
Tai didžiausias Baltijos valstybių kurortas, nutolęs nuo Latvijos sostinės Rygos vos per 25 kilometrus. Norintiems neatitolti nuo miesto pramogų, tai puikus pasirinkimas atostogoms. Be to apartamentų kainos čia tiesiog džiugina – čia apsigyventi galima pigiau nei gimtojoje Lietuvoje. Taip pat aukšti standarai keliami šio kurorto paplūdimiams, kurių kokybė nepalygintinai aukštesnė nei Lietuvoje.
Tačiau panorus pabėgti iš miesto ir rasti ramesnį smėlio kampelį bus sudėtinga. Privačiomis vilomis ir sodybomis nusėtas pakrantės ruožas riboja privažiavimą prie jūros. Todėl geriausias pasirinkimas atostogaujant Jūrmaloje, aplankyti čia įsikūrusius meziejus, parkus bei kitas miesto lankytinas vietas.

Scroll to Top