Kelionės į šiltus kraštus

Ką turi žinoti planuojantys keliauti į šiltus kraštus žiemos metu?

Ne paslaptis, kad atostogos šaltuoju metų periodu pasirenkamos vis dažniau. Lietuviai šį laikotarpį poilsiui renkasi dėl to, kad mūsų šalies klimatas nėra labai malonus. Skrydžiai į Egiptą, Stambulą, Dubajų, Antaliją dabar kainuoja ne tiek jau ir daug. Turint vos kelias dešimtis eurų, nuskristi į kažkokius šiltus kraštus tikrai įmanoma. Pigių skrydžių bendrovių bei įvairių kelionių tinklalapių pasiūlymai dabar yra ypač patrauklūs, nes skrydžių kainos yra nukritusios net keletą kartų. Tiesa, kainos dažniausiai pabrėžia kokia skrydžio klase bus keliaujama. Įprastai mažiausios bilietų kainos taikomos ekonominės klasės vietoms. Pigiausi skrydžiai į Stambulą ar į kitą iš minėtų vietų taipogi dažniausiai būna ekonominės klasės. Kaip bebūtų, jeigu planuojate atostogas šaltuoju metų periodu, turėtumėte žinoti keletą svarbių dalykų.

Per šventes oro linijos dažniausiai nedirba. Tiems, kurie kelionę planuoja tik pirmą kartą, reikia žinoti, kad Kalėdos ir naujieji metai yra ne darbo dienos. Tuo metu skrydžiai nevykdomi. Na, bent jau pas mus. Kas liečia keliavimą būtent šventiniu laikotarpiu, būtina žinoti ir tai, kad kelios dienos prieš šventes yra brangiausios. Tai reiškia, kad norintiems sutaupyti, lėktuvų bilietų nevalia pirkti likus vos dienai ar dviem iki švenčių. Tiesiog tuo metu galite tų bilietų nerasti arba jie kainuos gana nemažą sumą. Kadangi skrydžiai į Dubajų bei kitus minėtus kraštus yra labai paklausūs, jums reikės nusiteikti, jog teks skirti laiko planavimui.

Į šiltesnius kraštus žiemos metu skrenda daug žmonių ir tai yra problema. Kadangi vasaros laikotarpis laikomas atostogų bumu, verta akcentuoti, kad šaltasis metų laikotarpis dažniausiai pasirenkamas tų, kurie nori sutaupyti. Daugelis patyrusių keliautojų žino, kad bilietų kainos šaltuoju metų periodu yra daug mažesnes, nes atostogos baigiasi. Tai reiškia, kad tokių žmonių, kurie nori atostogauti šiltuose kraštuose šaltuoju metų periodu, yra ganėtinai daug. Ypač skrydžiai į Antaliją yra itin paklausūs. Tokių žmonių vis daugėja. Tai gali pakišti koją ieškant pigiausių skrydžių. Mat, juos tučtuojau griebia kelionių entuziastai, kurie jau iš anksto turi paruoštus ir sukrautus lagaminus. Tad, turėkite galvoje, kad planuojant kelionę šaltuoju metų laiku, teks šiek tiek pavargti gaudant pačius pigiausius ir geriausius pasiūlymus.

Nepamirškite – skrendate ten kur yra šilta. Pirmą kartą keliaujančių žmonių problema yra ta, kad jie pamiršta kur keliauja. Jeigu keliaujate į šiltus kraštus, tai nepamirškite įsidėti ir atitinkamus rūbus bei avalynę!

Scroll to Top