Slidinėjimas – puikus pasirinkimas atostogoms

Kelionės – kiekvienas nori patirti tokį malonumą bent karta metuose. Tačiau ne vienas susiduria su dilema, kur gi praleisti prasmingas ir turiningas atostogas. Šiomis dienomis sparčiai populiarėjantis yra aktyvus laisvalaikis. Na, o konkrečiu pasirinkimu dažnai tampa slidinėjimas.Tai yra įtraukianti ir įdomi sporto šaka. Tokią pramogą renkasi adrenalino mylėtojai, o tokią kelionę renkasi žmonės nemėgstantys sėdėti vietoje. Tačiau jeigu esate naujokas ir nusprendėte pirmą kartą tokiu būdu praleisti savo atostogas, iškyla nemažai klausimų. Kur geriausia slidinėti, kokią aprangą bei inventorių pirkti? Žinoma, visa tokios kelionės įranga yra nepaprastai svarbi, juk slidinėti tikrai negalėsite be slidžių ar snieglentės, tačiau aptarti norėčiau slidinėjimo aprangą. Svarbu žinoti, kaip reikia tinkamai rengtis, norint nesušalti sniego apsuptyje ir jausti gerai bei jausti komfortą visos kelionės metu.
Norint sau nesugadinti ilgai planuotos kelionės, reikia žinoti, kaip tinkamai apsirengti. Pirmas svarbus dalykas, kurį turi žinoti kiekvienas slidinėjimo entuziastas, tai kad slidinėjimo apranga susideda iš kelių sluoksnių, kuriuos dabar ir aptarsime.
Apatinis sluoksnis. Šis sluoksnis gali būti atskiras, iš dviejų dalių arba vientisas. Kurį variantą pasirinksite priklausys nuo jūsų, kuris jums pasirodys patogesnis. Nekreipkite dėmesio į apatinės aprangos grožį, juk ne tai yra svarbiausia, po visais drabužiais jos niekas nematys. Svarbu yra iš kokios medžiagos ji yra pasiūta, nes ypatingai svarbu, kad apatinis sluoksnis nuo žmogaus kūno garintų susikaupusią drėgmę. Rekomenduotina pirkti pasiūta iš sintetinės medžiagos, nes tokia geriausiai gariną susikaupusią drėgmę. Venkite medvilninės apatinės aprangos, nes taip tikrai greitai sušalsite ir prie minusinės temperatūros negalėsi išbūti nei 15 minučių.
Vidurinis sluoksnis. Dėl šio sluoksnio ne visi slidinėjimo entuziastai sutaria. Vieniems jo nereikia, kiti dedasi netgi du. Tai priklauso nuo jūsų organizmo bei temperatūros lauke. Jeigu jūs greitai sušylate, galite nesirengti šio sluoksnio arba tiesiog naudoti šiltesnį apatinį sluoksnį. Na, o jeigu jums sušilti yra sunkiau, rekomenduotina jį naudoti. Šiam sluoksniui galite naudoti tiesiog treningus, tačiau vis tiek venkite rūbų pasiūtų iš medvilnės, nes vidurinio sluoksnio paskirtis kaip ir apatinio yra toliau garinti drėgmę.
Išorinis sluoksnis. Šis sluoksnis jau yra pats viršutinis. Jį matome slidininkus arba snieglentininkus apsirengus kalnuose. Taigi jeigu esate prijaučiantys madai, jau galite rinktis šią aprangą pagal savo stiliaus suvokimą. Tačiau nereikėtų šios dalies pirkti per didelės arba per mažos, ji turi kaip tik atitikti jūsų dydį. Jeigu ji bus per maža, reiškia, kad negalėsite laisvai judėti. Sniegas norės lysti visur, todėl greitai sušalsite. Na, o jeigu ji bus per didelė nespėsite sušilti, tai tai reiškia, kad greitai sušalsite.
Taigi, atsižvelgiant į visus šiuos aprangos reikalavimus galima suprasti, kad slidinėjimui skirta apranga turi būti pasirinkta itin atsakingai. Tai jums padės nesušalti, o tik džiaugtis savo ekstremaliomis atostogomis.

Scroll to Top