Bilietas į Londoną – lietuvių apsisprendimas

Bilietai į Londoną buvo sparčiai perkami dėl Lietuvoje susidariusių politinių ir ekonominių nuostatų, kurios paprastam lietuviui trukdo ne tik mėgautis gyvenimu, bet sunkumai ir problemos kyla išgyvenimo tematikoje. Anglija siūlo daugybę darbo vietų už gerą darbo užmokestį, pigų būstą ir kitus, normaliam gyvenimui, teikiamus privalumus.

Negana to, kad gimtojoje tėvynėje yra nepalanki ekonominė padėtis, ją dar labiau smukdo jaunų, dirbančių asmenų ir šeimų išvykimas gyventi svetur, nes gaunama mažiau mokesčių, vartotojiškumas mažėja prekių ir paslaugų sektoriuje. Taip pat, kuo mažiau surenkama mokesčių, tuo sunkiau yra išlaikyti senjorus, kurie ir dabar negali pasigirti gera pensija. Tokiais emigracijos tempais vienam lietuviui teks išlaikyti net keturis pensininkus, kas buvo atvirkščiai iki demografinės krizės.

Darbingo amžiaus žmonės ir jaunos šeimos dažnu atveju išvyksta į Angliją užsidirbti pinigų. Didelė dalis iš jų negrįžta atgalios, net ir tie, kurie pradžioje planavo susitaupyti pinigų ir sugrįžti į Lietuvą. Net neišvykę jaunuoliai, jau kuriasi svajas ir užmojus, kaip jie atvažiuos pas draugus, užsidirbs lengvai pinigų ir gyvens saldų bei nuotykių pilną gyvenimą. Toli gražu nėra taip lengva gyventi Anglijoje ir joje dirbti, nes lietuvius įdarbina į sunkiausius ir nemaloniausius darbus, kuriuos atlikti nesivargina patys anglai. Dažnai sunkus darbas nuveda iki tokio nuovargio lygio, kad žmogus grįžta į tariamus namus, griūna į lovą kaip lapas ilsėtis, todėl negali pasigirti normaliu laisvalaikiu ir pomėgiais.

Viskas prasidėjo nuo Anglijos, bet joje lietuviai apsišiukšlinę keliauja dar svetur, bet tik ne į gimtinąją šalį. Manoma, kad vyksta į užsienio šalis gyventi ir dirbti ne tik išsilavinimo neturintys piliečiai, kurie negali pasigirti dosniu atlyginimu, bet ir aukšąjį mokslą baigę žmonės. Vis daugiau kalbama, kad Anglijoje suprastėjo gyvenimo kokybė, todėl ji dabar vertinama kaip vienas blogiausių pasirinkimų tarp kitų šalių. Norint apsigyventi pačiame Londone, reikėtų gerai pagalvoti, nes gyvenimo kokybė yra prasta, laisvalaikio galimybių beveik nerasta dėl nuovargio ir turistų srauto sostinėje, ekologijos ir natūralios produkcijos gerbėjams ištiktų šokas, o elementaraus saugumo nėra. Gyvenant kituose miestuose susisiekimas ganėtinai prastas.

Pusė jaunų šeimų apsipratę ir įsikūrę pasiema savo tėvus, kuriems socialines garantijas ir lengvatas pensijoje užtikrina svečios šalys. Žinoma, kaip ir visur, reikia patiems rūpintis savo pensijos gerovę, gaila, bet Lietuvoje žmonės kitokie.

Scroll to Top