Portugalijos lankytinos vietos

Pasakiško grožio Portugalija, kurios krantus skalauja Atlanto vandenynas… Puikus pasirinkimas medaus mėnesiui, poilsinei kelionei ir turistiniams žygiams! Norint apsilankyti Portugalijoje, reikia nuspręsti, kokio pobūdžio kelionė tai bus. Jeigu nuspręsite šioje šalyje praleisti savo medaus mėnesį arba atsikvėpti nuo kasdieniškos rutinos poilsiaujant, siūloma apsilankyti Algarvės regione, kuris yra labiausiai mėgstamas turistų, nes pasižymi savo pasakišku grožiu – tai lyg rojus žemėje! Algarvėje galėsite pamatyti ryškią žalumą, skaidų vandenyną ir pasislėpti Benagilio uoloje, kuri stebina savo autentiškumu, dažnai vadinama Pietų Portugalijos vizitine kortele. Galima apsilankyti kerinčioje Ponda de Piedade, čia natūraliai susiformavusios uolos, vandenyno krante, primena stulpus, nuostabaus grožio arkas. Visos Portugalijos lankytinos vietos yra žadą atimančios tiek estetine, tiek istorine prasme.

Algarvėje taip pat verta pamatyti:
1. Odeleite, dažnai vadinama tiesiog Mėlynojo drakono upe, visas šios upės grožis atsiskleidžia žiūrint į ją iš viršaus, galima pakilti į kalną arba pakilti oro balionuų, kas pridės dar didesnį įspūdį.
2. Albufeira mietas, kuris pasižymi savo šviesia architektūrine konstrukcija. Čia galima ne tik pasideginti vandenyno pakrantėje, tačiau ir pasižvalgyti po miestą, senamiestį, apsilankyti naktiniuose klubuose, bei kavinėse.
3. Albufeiroje esantis Zoomarine Algarve parkas pakerės jūros liūtų, delfinų, ruonių, tropinių paukščių pasirodymais, ir kitais gyvūnais, esančiais delfinariume sode. Taip pat čia yra vienas įspūdingiausių vandens atrakcionų parkas, kuriame galima smagiai praleisti dieną.
4. Algarvės sostinė Faras, kuriame galima ne tik pasižvalgyti po senamiestį, bet apsilankyti Archeologijos muziejuje, kuriame eksponuojamas senovės romėnų palikimas. Faros miestą vis dar juosia romėnų statyta ginybinė siena.
5. Lagos zoologijos sodas gali pasigirti gyvūnų gausa – net šimtas dvidešimčia gyvūnų rūšių. Nebūtina ištysai vaikščioti zoologijos sode, nes pietaujant matomi šalia vaikštantys gyvūnai. Negana to, galima pamatyti daugiau negu du šimtus augalų rūšių.

Portugalijos lankytinos vietos yra gausios ir primena šimtai pasakiškų akimirkų. Norint apsilankyti Algarvėje, galima beveik visada būti užtikrintiems dėl gero oro. Sezono metu, nuo gegužės iki rugpjūčio mėnesio, vietinė temperatūra siekia 30 laipsnių, bet neverta pergyventi, nes vėsina nuo vandens telkinių ateinanti gaivus oras. Pavasarį arba žiemą temperatūra siekia vos 17 laipsnių, o žiemos sezonu – 15 laipsnių šilumos.

lisabona

Vėsesniu oro metu galima apsilankyti romantiškoje, Portugalijos kultūrą atspindinčioje Lisabonoje, kurioje siauros gatvelės ir sienos, išpaišytos grafičiais, leis pažinti kitą šalies pusę.
Lankytinos vietos Lisabonoje:
1. Alfamoje esantis Se de Lisboa katedra,yra viena seniausių, kuri anksčiau buvo naudojama kaip ginybinis fortas.
2. Sovietmečio laikų tramvajaus linija, kuri dar vadinama dvidešimt aštuntuoju numeriu. Šiame pasivažinėjime galima pailsinti savo kojas ir pažvelgti į istorinį senamiestį iš netradicinės pusės.
3. Jeronimo vienuolynas vienas lankomiausių turistų, tikriausiai dėl to, nes ten yra žymių žmonių palaikai, tarp kurių ir Vasco da Gama. Vienuolynas pasižymi savo architektūrinę istoriją, nes pastatytas iš surinktų mokesčių pinigų.
4. Miradouro das Portas do Sol – viena gražiausių apžvalgos aikštelių, iš kurios matosi miesto peizažas.

Scroll to Top