Vulkaninė sala – Tenerifė

Tenerifė geografiškai išsidėsčiusi Atlanto vandenyne, Kanarų salose, kurios priklauso Ispanijai. Tai viena pikantiškiausių poilsinių vietų. Kanarų salos iš esmės yra arčiau Afrikos regiono, todėl Tenerifę galima pavadinti vulkanine sala, nes vulkanas sudaro salos pagrindą. Teidės vulkanas skiria kurortą į šiaurinę ir pietine dalis, kuriose vyrauja skirtingi kraštovaizdžiai.

Kodėl Tenerifė?

Į Tenerifę geriausia keliauti… visada! Nes čia visada geri ir saulėti orai, bet negalima teigti, kad šioje saloje karšta. Žiemos nėra šaltos, vasaros nekarštos, lyginant su kitais kurortais. Todėl bilietai į Tenerifę gali būti perkami ištisus metus.

Kainos Tenerifėje apgaulingos, nes daugelis galvoja, kad pasirinkus šią salą, teks ilgokai pataupyti, kad galėtų keliauti ir mėgautis maistu, bei pramogomis. Tačiau tai ne tiesa. Saloje, normalioje kavinėje, galima suvalgyti skanų ir geros kokybės patiekalą, kuris kainuos vos nuo 6 iki 10 eurų, gėrimai taip pat nedaug kainuoja. Stiliaus ir aprangos megėjams gera žinia – čia dažnai vyksta firminių drabužių išparduotuvės, galima apsipirkti už netgi labai prieinamą kainą.

Maisto pasirinkimas Kanarų saloje itin didelis – čia galima atrasti ne tik Ispaniškos virtuvės šedevrų, Kanarų tradicinio maisto, bet ir kitų šalių: pradedant Meksikietiškai aštriu, baigiant Tailando platumų gardumynais.

Pramogos ir kubietiškos muzikos ritmas panardins į nepamirštamą vakarą bet kuriame kurorto naktiniame klube. Jų ištiesų yra gausu pietinėje salos pusėje, tačiau galima rasti ir šiaurinėje. Naktiniu gyvenimu alima džiaugtis ir rekomenduotina ten nuvykti, visiems, kas tik moka arba nori linksmintis.

pigus skrydžiai į Tenerifę

Saloje vyrauja ne tik linksmybės ir šurmulingos pramogos, bet galima atrasti čia ir ramybės oazę. Tenerifėje tarp kurortų, dažniausiai ilsisi šeimos su vaikais, kuriuos reikia atidžiai prižiūrėti, supažindinti su natūralia gamta. Senjorai taip pat mėgsta šią vietą, ypatingai žiemą, nes šiluma svyruoja vos nuo 20 iki 23 laipsnių temperatūros, todėl čia nėra pernelyg karštą, ir galima savo ramiam poilsiui rinktis Tenerifę.

Puikus pasirinkimas, norint suderinti poilsinę kelionę su pažintine, nes kurortuose galima kuo puikiausiai pailsėti, derinant kartu pažintinę kelionę, pasirinkus ekskursijas arba pavienius žygius nuomojantis automobilį.

Puiki galimybė pamatyti gyvai Teidės vulkaną. Paskutinį karta jis buvo išsiveržęs 1909 metais, bet dabar jis snaudžia, todėl nėra reikalo nerimauti. Yra galimybė užlipti į didžiausią Ispanijos tašką – Teidės vulkano aukštis siekia net 3718 metrų. Kartu su Teidės parku, vulkanas įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.

Scroll to Top