Graikų mitologijos apsuptyje: Korfu lankytinos vietos

Tikriausiai niekas nepasiskeryčios, kad Korfu sala yra tikras rojus žemėje ir Graikijos pasididžiavimas. Šios salos augmenija ir subtropinis klimatas nukelia į gyvybės kupina pasaulį. Graikai Korfu turi kitą pavadinimą – Kerkyra. Graikiškas pavadinimas reiškia jūrų Dievo Poseidono ir upės Asopsos ryšius. Pasak mitologijos, Poseidonas įsimylėjo Asopsos upės dukrą Korkyrą ir pagrobęs iškeldino būtent į Korfu salą.

Kada palanku keliauti į Korfu?

Jeigu norima įgauti egzotišką įdegį, pasimėgauti saulės šiluma, patartina planuoti savo kelionę į Korfų salą liepos ir rugpjūčio mėnesiais, kuomet temperatūra apytiksliai svyruoja apie trisdešimt laipsnių šilumos. Lietuviškos vasaros orus čia primena birželis, o gegužę ir rugpjūtį dažniausiai būna apie dvidešimt laipsnių šilumos dienos metu. Nepatartina keliauti lapkritį, nes tai vienas lietingiausių laikų, kuomet vargu, ar ką nors bus galima aplankyti, nes audros čia stiprios. Skrydžiai į Korfų kursuoja ir žiemą, kuomet šiluma siekia net penkioliką laipsnių. Galima keliauti į Korfų ir žiemą, jeigu siekiama yra aplankyti ir iš arčiau susipažinti su salos istorija.

Kokias gražiausias vietas Korfu saloje aplankyti?

Korfu senamiestis pasižymi savo architektūriniu senovės palikimu, dėl kurio įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Čia gausu Baroko, Renesanso, Klasicizmo epochas primenančių objektų, pastatų ir išlikusių pavienių elementų, kurie tarpusavyje gražiai dera ir suteikia Korfu senamiesčiui individualumo.

Esplanade šiai dienai yra nuostabaus grožio, pilnas žalumos parkas, kuris jungia Korfu senamiestį ir Senąjį fortą. Nors anksčiau ši vieta buvo tuščia ir atvira, tačiau dabar čia gausu augmenijos, fontanų, vietos atsisėsti ant suoliukų, net kriketo laukas, kuris mena britų užkariavimą.

Senasis fortas laikomas bene svarbiausiu ir didžiausiu Korfu senamiesčio statinių. Jis anksčiau funkcionavo kaip gynybinė siena, daug kartų remontuota ir renovuota įvairiais laikais. Anksčiau čia buvęs kyšulys virto į dvi stiprias kalvas, kurios atlaikė ne vieną išpuolį.

Listonas po šiai dienai yra mėgiama vieta tiek turistams, tiek salos gyventojams. Ši vieta yra iškart prie Esplanade, atrodo, visi svarbiausi objektai vienoje vietoje. Listone gausu nedidelių galerijų, kavinukių, restoranų, vieta atspindi prancūzų romantikos palikimą.

Paleokastritsa paplūdimys yra vienas gražiausių, kuomet skaidrus vanduo susimaišo su alyvuogių medžiais nudriektais krantais. Čia ypatingai patiks poilsiautojams, kurie mėgsta nardyti, o mažas, prie Korfu esantis, miestelis lankytojams suteiks egzotikos atokvėpį.

Scroll to Top