Kelionė po Holivudą ir auksu žėrinčius paplūdimius

Neturintiems laiko atostogauti, bet norintiems atsikvėpti Los Andžele nors trejetai dienų, yra išeitis atsirinkus išskirtines vietas, kuriose neapsilankius galima manyti, kad šiame mieste nebuvote, žinoma, reikia atsižvelgti ir į savo norus bei lūkesčius. Šiluma tviskantis Los Andželas nors yra be galo didelis, tačiau galima sutrumpinti savo kelionės švaistomą laiką –  išsinuomavus automobilį.

Holivudas

Greičiausiai nėra žmogaus nei kiek negirdėjusio apie Holivudą. Ypatingai kino mėgėjams patraukli vieta, kuri iš dalies atskleidžia įžymybių užslėptą šydą, nors pačius aktorius sunku sutikti, nebent jų galima laukti premjerose arba apdovanojimuose, tačiau planuojantiems trumpas atostogas tai gali tapti tikru iššūkiu. Iš esmės, Holivudas yra vienas iš Los Andželo rajonų, kuris įkurtas 1853 metais daugiau kaip gyvenamojo rajono plėtros tikslais, o kino industrijos klestėjimas prasidėjo 1944 metais, kuomet viena televizijos studija atrado čia savo vietą. Po to metai iš metų pradėjo kraustytis čia vis daugiau kino studijų, pakol netapo vienu didžiausiu kino industrijos klasteriu pasaulyje.

Garsusis Holivudo ženklas yra kino pramonės ir čia sukamu juostų simbolis, nors seniau buvo pastatytas ant didžiulio kalno visai kitais tikslais. Holivudo ženklas buvo pastatytas nekilnojamo turto atstovų lėšomis, norint paskatinti parduodamų namų kiekį rajone, kuris turėjo išlikti iki dviejų metų, pakol būtų išparduotos gyvenamosios vietos, tačiau kino atsiradimas pakeitė visus planus.

Holivude šiandien galima:
1. Pasivaikščioti žvaigždžių alėjoje, pamatant įamžintas įžymybių žvaigždes tiesiai sau po kojomis.
2. Pamatyti ir aplankyti kinų, egiptiečių ir El Capitan teatrus.
3. Įsijausti į šelmišką gyvenimą Holivudo pagrindiniame prekybos centre, kur gausu pramogų bei apsipirkimo vietų.
4. Vaškinių figūrų muziejuose galima nusikelti laiku į ankščiau statytus filmus ir pasivaikščioti tarp filmo herojų.
5. Holivudo kino centruose kaip ,,Paramount Pictures”, ,,Universal Studios Hollywood” galima pamatyti kaip buvo kuriami filmai, koks procesas vykdavo.

Venecijos ir Santa Monikos paplūdimiai

Paplūdimiai pasižymi kerinčiu kraštovaizdžiu, kuris primena kadaise kurtus serialus ir kino filmus. Juk nesinori praleisti galimybės pabėgioti palei pakrantę kaip Pamelos Anderson veikėjai iš serialo ,,Gelbėtojai”, todėl skrydžiai į Los Andželą gali tapti geru sprendimu, norint pasijusti, kaip vienam iš kino aktorių. Auksu tviskantis paplūdimio smėlis, banglentininkai tikrindami aukštas bangas, palmės, sportininkai ir jų draugijos, asfaltuotu keliuku besimėgaujantys puikiu oru dviratininkai, žmonės važinėjantys riedučiais, vandens tinklinio mėgėjai ir daug kultūros, skirtingų žmonių leidžiančių laisvalaikį vienoje vietoje leis pasijusti jaukiai ir užtikrins ne tik dribsojimą priešais saulės spindulius.

Scroll to Top