Lanzarotė – pasakiška Kanarų sala ir lankytinos vietos

Tikriausiai nei vienas turistas ir nepaneigs, kad viena gražiausių Kanarų salų ir Ispanijos vietovių yra Lanzarotė. Čia, atrodo, žmogaus nepaliestas kampelis leis pasijusti lyg negyvenamoje saloje, kurioje stūkso milžinai ugnikalniai ir žavės natūraliai susiformavęs kraštovaizdis. Šimto ugnikalnių sala palieka neišdildoma įspūdį, dažnai laikoma pačia gražiausia iš visų.

Kada keliauti?

Tokios nuostatos, kada būtent keliauti į Lanzarotę, nėra. Žinoma, jeigu norima įgauti įdegį, reikia planuotis kelionę nuo liepos iki rugsėjo mėnesio, nes būtent šiuo laiku karštis siekia iki trisdešimties laipsnių. Na, o jeigu pagrindinis tikslas yra susipažinti su pačia sala, puikus laikas yra žiemą ir pavasarį, kuomet šilumos vidurkis apytiksliai siekia dvidešimt laipsnių. Skrydžiai į Lanzarotę prieinami ir populiarūs žiemos sezonu, kuomet yra galimybė aplankyti daug gražių ir labiausiai turistų pamėgtų vietų.
Lankytinos vietos Lanzarotės saloje:

Timanfaya vulkanų nacionalinis parkas

Kadangi Lanzarotė ir kitos Kanarų salos yra vulkaninės kilmės, nereikia praleisti galimybės apsilankyti Timanfaya vulkanų parke. Pietinėje salos dalyje esantis parkas, užima penkiasdešimt kvadratinių kilometrų, dėl vulkaninio paviršiaus ir neeilinės formos, primena mėnulį. Kraštovaizdis galutinai susiformavo ir turėjo įtakos visai salai po paskutinio vulkanų išsiveržimo dar aštunto dešimtmečio pradžioje. Nacionalinis parkas įkurtas 1968 metais ir nuo tada priima lankytojus, pamatyti iš arčiau vulkanus. Unikalių patiekalų mėgėjams bus aktualu apsilankyti čia pat esančiame restorane, kur maistas kepamas ant ugnikalnio skleidžiamo karščio, atsivėrusių duobių.
lankytinos vietos Lanzarotėje
Kaktusų sodas

Šis sodas primins didelį botanikos sodą, arba muziejų po atviru dangumi, kuriame yra apie tūkstantį skirtingų rūšių kaktusų. Negana to, kaktusų gausa sode siekia iki dešimties tūkstančių, įvairių formų ir ilgio. Vienas didžiausių kaktusų yra net aštuonių metrų aukščio. Lanzarote kaktusų sodo paslaptis greičiausiai slypi iš kraterio iškritusių pelenų, kurie atstoja kaktusams smėlį. Šalia supančios uolienos prideda sodui dar daugiau paslapties ir grožio.
lankytina vieta kanarų salose
Lanzarotės vynuogynai

Jie neprimins mums įprastų šalių vynuogių veisimo plantacijų, juk tai vulkaninė sala. Lanzarotės vynuogynai iš pažiūros atrodo netinkami vartojimui ir vyno gaminimui, tačiau pirmas įspūdis gali būti klaidingas, nes iš šių uogų gaminami gardūs gėrimai, ne veltui vynuogynas įrašytas į UNESCO sąrašą. Pakeliui galima aplankyti dvi pilis, kuriose eksponuojami archeologiniai ir Lanzarotės salos istoriją atspindintys eksponatai.

Lanzarotės lankytinos vietos

Lanzarotės vandens parkas

Keliaujantiems žiemos sezonu ir visgi norintiems pajusti salos teikiamus malonumus, pravartu apsilankyti Lanzarotės vandens parke. Jame galima puikiai pailsėti, o didžiausias vandens parkas visose Kanarų salose, leis pasimėgauti skirtingais baseinais ir ne tik: čia eksponuojama ir galima pamatyti vandens augalus ir susipažinti su gyvuoju vandens pasauliu.

Scroll to Top