Žiemos sezonas jau ant nosies: ruošiamės slidinėti Italijoje!

Slidinėjimo mėgėjai tikrai pasakys, kad Italija garsėja ne tik savo patiekalais, vasaros saulės šiluma ir romantika kvepiančia gamta, bet ir bene pačiu geriausiu vietų, kur verta žiemos sezonu traukti slides. Nors Italijoje įprasta matyti šiltą žiemą, tačiau kalnuose ir Alpėse tikri sniegynai, kur šaltis gniaužia ir sukausto net iki dvidešimties laipsnių šalčio.

Italija, esanti prie Viduržemio jūros, gali didžiuotis ne vienu esančiu slidinėjimo kurortu, tarp kurių galima nesudėtingai pasirinkti, tereikia žinoti savo poreikius ir galimybes. Visi kurortai skiriasi savo kainomis, gali pasiūlyti visišką paprastumą arba didelę prabangą, kraštovaizdžiu, šalia esančių paslaugų skaičiumi ir pačiomis paslaugomis, infrastruktūra, nuotoliu nuo pasirinkto ir priimtino viešbučio, taip pat netgi kitų turistų mentalitetu ir tautybėmis.

Ekstremalaus žiemos sporto mėgėjai Italijoje tikrai nenusivils, keliaudami su antrąja puse arba su draugų kompanija. Jeigu dar niekada neslidinėjote, galima tai padaryti būtent čia, nes slidinėjimas Italijoje prieinamas tiek profesionalams, tiek pradedantiesiems – tai vieta, kur galima išmokti visų žiemos sporto subtilybių.

Norintiems Italijoje ne tik slidinėti ir pasmaguriauti tradicinio maisto, renkantis kurortą, tuo pačiu verta atsižvelgti ir į papildomas, regionui būdingas,  pramogas bei paslaugas:

  1. Populiariajame Livinjo slidinėjimo kurorte, ypatingai mėgiamame turistų ir ne tik, po slidinėjimo galima pailsinti kojas ir pasigrožėti Itališka žiema nenulipant nuo sniego motociklo, o norint prisiminti vaikystę, tiesiog būtina pasivažinėti rogutėmis.
  2. Spa procedurų ir masažo mėgėjams reikia apsilankyti Bormio slidinėjimo kurorte, kur po intensyvios dienos įspūdžiu galima pasimėgauti kūnui skirtomis procedūromis ir atgauti jėgas, pasišildyti Itališkoje pirtyje.
  3. Keliaujantiems su visa šeima, net ir pačiais mažiausiais tinkamiausia vieta pailsėti yra Kronplako slidinėjimo kurortas. Būtent čia yra skiriamas ypatingas dėmesys vaikams, kur galima rasti darželį ir mažųjų slidinėjimo mokyklėlę, kai tuo tarpu tėveliai galės džiaugtis laiku praleistu dviese.
  4. Nenuilstantiems keliautojams patiks Kastina d‘Ampeca slidinėjimo kurortas, kur be nuostabios slidinėjimo trasos lauks papildomi iššūkiai – čia galima, lavinant savo ištvermę, palaipioti ledynais.

Aptarti kurortai yra pagrindiniai, į kuriuos dažniausiai turistai leidžiasi mėgautis žiemos teikiamais malonumais ir skambiais nuotykiais. Nors poilsiauti daugelio stengiamasi vasarą, tačiau žiema irgi yra dėkingas metų laikas, kuomet atsiveria naujos ir dar nematytos galimybės save realizuoti, išbandyti ką nors naujo. Pamirškime stereotipus, nes Italijoje galima atostogauti ir slidinėjant.

Scroll to Top