Lietuvių pamėgtas Odesos kurortas

Nors Odesa istoriškai nėra senas miestas, tačiau tai nesutrukdė įgyvendinti turizmo plano ir plėtros. Odesa, atsiradusi tik 1794 metais, Jekaterinos II-osios dėka, šiai dienai yra pamėgta poilsio zona aplink gyvenančių šalių atstovų. Lietuviai Ukrainoje ir pačioje Odesoje gali jaustis tikrais turtuoliais, nes ten viskas ganėtinai pigu, o kokybė ir aptarnavimas geras.

Vietiniai gyventojai su džiaugsmu priima turistus išskiestomis rankomis, yra draugiški ir tolerantiški kitoms kultūroms. Sutikus bet kokį gyventoją, šis su malonumu atsakys į visus iškilusius klausimus, džiaugsmingais ir entuziastingai papasakos vieną kitą istoriją. Nors Ukrainoje vyriausybinė kalba yra ukrainietiška, tačiau dėl susiklosčiusių istorinių aplinkybių čia galima lengvai susikalbėti rusiškai. Svarbu nieku gyvu neįžeisti ukrainiečio palaikant ji rusų tautybės piliečiu ir apie skaudžius kivirčus su Rusija neklausinėti.

Apartamentai Odesoje yra sąlygotinai nebrangūs, todėl savaime suprantama, kodėl naudojamasi Odesoje jų brangiausiomis paslaugomis. Keliaujant Odesoje pravartu apsispręsti dėl transporto, kurio pasirinkimas įvairus: autobusas, tramvajus, nuomojamas automobilis, dviračiai, motociklai, taxi paslaugos.

Nuvykti į šią vietovę nėra sudėtinga, nes skrydžiai į Odesą kursuoja beveik nuolatos palankiomis turistui kainomis. Norint pasidžiaugti kaitinamos saulės spinduliais ir jūros krantine, rekomenduojama vykti į kurortą vasaros metu. Jeigu žemiški malonumai ir tingus poilsis ne prie širdies, tuomet metų laikas tampa nebe toks svarbus,

Odesa yra laikoma viena iš švietimo centrų Ukrainoje, kur veikia aukštosios mokyklos, muziejai, kuriama ir atskleidžiama kultūros dalis teatrų spektaklių pasirodymuose.

Populiariausios lankytinos vietos Odesoje:

Potiomkino laiptai, turintys mitologinę istoriją ir gavę savo pavadinimą po kino industrijos įsikišimo. Nors šie laiptai gali pasirodyti per daug paprasti, tačiau nuo jų atsiveria puikus vaizdas į Odesos uostą ir Juodosios jūros pakrantes.

Operos ir baleto teatras dažnai atstoja Odesos miesto simbolį. Jame vykstantys įspūdingi pasirodymai konkuruoja su teatro karališka architektūra.

Odesos katakombai gali pasirodyti baugūs, todėl geriau patiems ten nevaikščioti. Užimamas tunelių plotas siekia didžiąją dalį miesto ploto, o istoriniu atžvilgiu galima pajausti Antrojo Pasaulinio karo atmosferą.

Tolstojaus rūmai puikiai atspindi kadaise gyvenusių grafų gyvenimus. Rusų klasicizmo stiliaus pastate, turinčiame baroko ir renesanso epochų elementų, eksponuojama didžiulė paveikslų galerija ir funkcionuoja dailės muziejus.

Kino muziejus tiesiogine to žodžio prasme nukels į senuosius kino industrijos Odesoje laikus, kur eksponuojamos ne tik kino juostos, scenarijai, darytos nuotraukos, bet ir asmeniniai žinomų režisierių daiktai.

Scroll to Top