Stiklo menas Lietuvoje - tradicija, kuri puoselėjama dešimtmečius

Stiklo menas Lietuvoje: tradicija, kuri puoselėjama dešimtmečius

Stiklo menas – viena labiausiai daugelį žmonių dominančių sferų, kadangi stiklas būdamas toks tąsus tuo pačiu yra toks kietas, jį galima paversti labai įvairiais pavidalais. Apskritai stiklo metas Lietuvoje puoselėjamas jau gana seniai, tačiau žengiant technologijoms į priekį atsiranda vis daugiau galimybių, o tuo pačiu gražėja ir kuriami meno kūriniai.

Net ir kokybiškas stiklo pjovimas padeda išgauti neįprastas formas bei linijas, galiausiai, suteikia galimybę iš jo gaminti ne tik mažus aksesuarus, tačiau ir baldus, kurie naudojami kiekvieną dieną.

Jūsų dėmesiui atskleisime vietas, kuriose galite pasigrožėti stiklo meno kūriniais Lietuvoje.

Studija „Stiklo paslaptis“ siūlo ne tik įsigyti unikalaus grožio stiklo gaminius, tačiau tuo pačiu susipažinti su stiklo meno gyvavimo istorija Lietuvoje. Čia galėsite pabendrauti su stiklo meną puoselėjančiais lietuviais, kurie Jums mielai atsakys į visus iškilusius klausimus, padės suprasti, kaip vystėsi stiklo menas Lietuvoje.

Stiklo pjovimas galimas ir Edmundo Unguraičio stiklo galerijoje, kuri buvo atidaryta 2005-ais metais. Galerijoje galite ne tik pasigrožėti šio menininko darbais, tačiau ir atvežtiniais meno kūriniais, galiausiai, galite įsigyti nuostabius stiklo gaminius, kurie gali tapti svarbiausiu Jūsų namų dekoro akcentu.

Dar viena lietuvių dažnai lankoma vieta yra Medalpas. Nors jis orientuojasi į stiklo pluoštų gamybą, tačiau čia galima plačiau susipažinti ir meniniais dirbiniais. Laikinosios sostinės lankytojai dažniausiai atvyksta į „Kauno stiklą“. Įmonė labai sparčiai plečiasi, tačiau orientuojasi ne į menininkus dirbinius, tačiau plačiai buityje naudojamus stiklo gaminius, pavyzdžiui, butelius.

Žinoma, tai nereiškia, kad šio stiklo atsiradimo bei gaminimo istorija yra nuobodi. Juk šio stiklo gaminiai yra naudojami kiekvieną dieną ir daugelis mūsų net nesureikšima jų atsiradimo svarbos. Tačiau juk taip įdomu, kaip kasdieniniais daiktai pasiekė mūsų namus!

Jeigu jus domina stiklo gaminiai, tokiu atveju stiklo pjovimas taip pat turėtų sudominti. Galima rasti ne vieną vietą, kur detaliau paaiškinama visa apdirbimo technologija, galiausiai, suteikiama galimybė žmogui pačiam išbandyti šiuos iš pirmo žvilgsnio gana sudėtingus darbus.

Scroll to Top