jūrinis transportas

Jūrinis transportas – pigiausias krovinių pervežimo būdas

Jūriniai konteineriai gali būti įvairių tipų. Jie yra skirstomi į specializuotus, turinčius papildomų galimybių juos atidaryti iš abiejų galų, vėdinti, palaikyti reikiamą temperatūrą ir kitas kroviniui reikalingas sąlygas, ir universalius, t.y. įprastus standartinių dydžių jūrinius konteinerius, kuriuos galima plukdyti jūromis ir vežti sausuma sunkvežimių pagalba. Priklausomai nuo krovinio rūšies yra parenkamas jam labiausiai tinkantis konteineris, pvz. standartinis, paaukštintas, atviru viršumi ar paletės pločio.

Pilni konteineriai dažniausiai užsakomi kai reikia pervežti krovinius iš Tolimųjų Rytų. Taip pat, kai iš Lietuvos eksportuojamos prekės yra plukdomos už Europos ribų. Tai yra saugus krovinio gabenimo būdas, nes atlikus krovos darbus, konteineris yra užplombuojamas ir atidaromas tik tuomet, kai yra pristatomas gavėjui. Daliniai konteineriai yra viena dažniausiai naudojamų pervežimo būdų, tuomet kai norima plukdyti siuntas skirtingiems gavėjams arba atsiunčiamas skirtingų siuntėjų vienam gavėjui.

Taip pat galima ir jūrinio konteinerio sekimo paslauga, kai galima stebėti krovinio būseną, pradedant  krovos darbų atlikimu, baigiant iškrovimu ir pristatymu.

Skirtingi jūriniai konteineriai yra naudojami sunkiems, vidutinio sunkumo kroviniams ir tokiems, kuriems reikalingas temperatūros reguliavimas. Didelių atstumų pervežimams rekomenduojama rinktis jūrinį transportą ir krovinių gabenimą konteineriais, nes tokia logistika yra ekonomiška, pasižymi savo našumu ir efektyviai gelbėja, kai reikia pervežti didelius, negabaritinius krovinius, kai nėra skubaus pristatymo termino. Krovinių transportavimui yra naudojami tik techniškai tvarkingi konteineriai, kurie apsaugo nuo nepalankių oro sąlygų ar smūgių.

Krovinių pervežimas jūrų transportu yra viena pigiausių logistiko rūšių. Kroviniai gabenami jūriniais konteineriais, kuriuos galima užsakyti organizuojant pilno arba dalinio konteinerio pervežimą.

Rekomenduojama atsakingai pasairinkti logistikos paslaugų teikėją, kuris garantuotų jums saugų krovinių pervežimą, jūsų pasirinktu transportu.

Scroll to Top