Klaipėda senamiestis

Ką verta aplankyti Klaipėdoje?

Jei artimiausiu laiku planuojate lankytis pajūryje ir nuvykti į Klaipėdą, jūs būtinai turite aplankyti tas vietas, kur galėtumėte pajusti „tikrąjį“ šio miesto ritmą ir dvasią.

Jūrų muziejus ir delfinariumas

Taigi jei keliaujate su visa šeima ir vaikais, jūs būtinai užsukite į Lietuvos jūrų muziejų ir Delfinariumą. Kur pamatysime atsinaujinusias ekspozicijas ir naują delfinų šou programą, o Saulės įlankoje jus džiugins Kaliforninių jūrų liūtų pasirodymas. Lietuvos jūrų muziejuje, be įspūdingų akvariumų ir ekspozicijų yra vykdomos ir edukacinės programos, kur galite ne tik pažinti paslaptingą jūrų ir vandenynų pasaulį, bet ir pamatyti kaip atrodo etnografinė pajūrio žvejo sodyba bei pasigrožėti įspūdingais laivais Senųjų žvejybos laivų aikštelėje. Persikelti keltu į muziejų ir patogiai jį pasiekti galite išsinuomavę automobilį Toyota Aygo dienai. Taip komfortiškai pasieksite ne tik perkėlą, bet ir minėtas lankytinas vietas.

Klaipėdos senamiestis

Grįžus į Klaipėdos senamiestį tikrai verta užsukti ir į Laikrodžių muziejų, kuris garsėja ne vieną šimtmetį skaičiuojančiais eksponatais.

Klaipėdos senamiestis yra itin mėgstama susibūrimo vieta, nes čia kiekvienais metais, birželio pradžioje, garsiosios Anikės aikštėje, visus užliūliuoja džiazo garsai, nes jau sena tradicija tapęs Klaipėdos Jazz festivalis yra išgarsėjęs ir už Lietuvos ribų. Pasiklausę puikios muzikos, galite romantiškai pasivaikščioti Danės, o senųjų klaipėdiečių vadinamos Dangės upės krantine, kur įsikūrusi ne viena jauki lauko kavinė, kviečianti prisėsti ir mėgautis miesto ritmu.

Praėjus Biržos tiltą, jūs išvysite nuostabųjį miesto simbolį – dvistiebį burlaivį „Meridianą“, kurio denyje, taip pat galima smagiai pavakaroti. Tai jei pasiilgot nostalgiškų vasaros vakarų, kuomet jūros vėjas kedena plaukus ir nereikia niekur skubėti, tuomet reiktų nuomotis mašiną ir kuo skubiau važiuoti ten, kur galėsite atsipalaiduoti.

Scroll to Top