Papildai energijai

Daug keliaujate? Sužinokite, kokius papildus derėtų vartoti

Kelionės vieniems yra darbas, o kitiems didelė pramoga, kuri pasirenkama atostogų laikotarpiu. Jeigu jūs irgi daug keliaujate, ypač vaikštote pėsčiomis, minate dviratį ar kitaip aktyviai leidžiate laiką, tikriausiai žinote, kad visavertė mityba ir maisto papildai yra išties reikalingi jūsų organizmui. Apie maistą kalbėti tikrai neverta, nes jis yra energijos, grožio, sveikatos ir proto šaltinis, tačiau, ar kiekvienas žino, kam reikalingi maisto papildai?

Maisto papildų nauda

Dažnai spaudoje galima matyti svarstymų, ar papildai tikrai reikalingi žmogaus organizmui. Ne vienas gydytojas teigia, kad reikalingų medžiagų kiekvienas gauna su maistu, tačiau kiti mano, kad visų reikalingų medžiagų ir vitaminų neįmanoma gauti tik su maistu ir verta vartoti maisto papildus. Jie itin reikalingai daug ir intensyviai keliaujantiems, nuolatos būnantiems ant kojų ir užsiimantiems fizine veikla. Kokius papildus vertėtų vartoti daug fiziškai keliaujantiems?

  • Papildai energijai. Papildai energijai yra išties vertingi kiekvienam sportuojančiam ar daug judančiam žmogui. Jau pats pavadinimas išduoda, kad šie papildai yra skirti tam, kad žmogus turėtų daugiau energijos, galėtų tinkamai ją paskirstyti, nejaustų nuovargio, užsimotyvuotų ir turėtų dar jėgų po dienos žygio. Papildai energijai skirstomi į du tipus: angliavandenių papildus ir stimuliuojančius. Kurie jam yra geresni sprendžia kiekvienas individualiai.
  • Baltymai. Baltymai yra skirti tiek vyrams, tiek moterims, o geriausia juos vartoti prieš pradedant aktyvią veiklą ir ją pabaigus. Jeigu leidžiatės į ilgą kelionę pėsčiomis, tai turėkite baltymų miltelių, kad po kelionės galėtumėte juos išgerti ir nesijausti tokie pavargę. Baltymai padeda auginantiems raumenims, taip pat norintiems greičiau atsigauti po fizinio krūvio, nes šis sporto papildas greičiau atstato raumenis ir suteikia energijos.
  • Baltyminiai batonėliai. Baltyminiai batonėliai yra greitas baltymų šaltinis. Apie baltymų naudą jau rašėme šiek tiek aukščiau. Šie batonėliai yra maži, lengvi, skanūs, o svarbiausia maistingi, todėl jeigu einate į žygį, kylate į kalnus, minate dviratį, tai tikrai galite įsimesti baltymų batonėlį į kuprinę ir išalkę užkąsti bei tuo pat metu gauti maistingų medžiagų.

Jeigu sunku nuspręsti, kokius papildus verta vartoti keliaujant, visada galite pasikonsultuoti su papildus parduodančiomis įmonėmis.

Scroll to Top