Prižiūrėti dantys

Burnos higiena skirtingose šalyse

Skirtingose šalyse požiūris į burnos higieną skiriasi. Kol vienuose dažniausiai burnos ertmei skiriama labai daug dėmesio ir suvokiama, kad graži šypsena neatsiejama nuo sveikatos, tuo tarpu kitose burnai visai neskiriama jokio dėmesio ir net nešvari burnos ertmė siejama su dievybėmis bei velniais.

Visgi, šiais laikais moderniose šalyse visi puikiai žino, kad dantų akmenų valymas turi būti atliekamas reguliariai. Procedūrą siūlome palikti geriausiems savo srities specialistams ir dažnai tokiais pavadinami Juozas.Dental. Lietuvoje taip pat vis daugiau dėmesio skiriama dantų priežiūra. Tiesa, ne tik daug, kaip kad Vakarų šalyse, kur gera burnos priežiūra dažnai vadinama sėkmės garantija.

Taigi, burnos higiena Vakaruose dažniausiai įvardijama kaip viena svarbiausių procedūrų, kuri gali užtikrinti sėkmingą burnos ertmės funkcionavimą. Žinoma, tam tikra prasme tai yra visiškai tiesa. Juk reikia bandyti užkirsti kelią problemoms, o ne tvarkyti jas tuomet, kai jos jau gana opios. Tuo tarpu lietuviai šiuo klausimu visiškai atsilieka, kadangi daugeliui vis dar atrodo, kad burnos higiena yra tarsi nereikalinga procedūra, kadangi kiekvienas mūsų gali kasdien valytis dantis. Tai – tiesa, tačiau išties daugelis dantis valosi neteisingai, o ir speciali įranga nešvarumus panaikina kur kas profesionaliau.

Judame link Azijos, kur dantų akmenų valymas apskritai nereikalinga procedūra. Ar tai reiškia, kad jiems neaktuali  burnos higiena? Tikrai ne. Dantų apnašų valymas aktualus ir jiems, tačiau šiuose regionuose žmonės valgo gana sveikai, tad dažniausiai akmenis ant dantų pasidengia kur kas rečiau. Daržovės ir jūros gėrybės labai teigiamai veikia žmogaus burnos ertmę, tad dažnai nekankina tokios dantų ligos, kokios yra aktualios lietuviams. Tuomet ir dantų apnašų valymas paprasčiausiai nereikalingas.

Prasčiau už mus dantis prižiūri Afrikos valstybių gyventojai, kuriose dantų apnašų valymas daugeliui atrodo nereikalinga procedūra. Vėlgi, situaciją gelbsti tai, kad žmonės gana mažai valgo perdirbto maisto gaminių, tad dantys paprasčiausiai negenda ir dantų akmenų valymas tampa rečiau reikalinga procedūra.

Jeigu Jums norisi daugiau dėmesio skirti savo dantims – tokiu atveju užsiregistruokite Kaune esančioje klinikoje. Kaina – maža, račiau tai gali užkirsti kelią dantų iškritimui bei kitoms ligoms.

Scroll to Top