Penki dalykai, kurie keliones paverčia patogesnėmis

Kas nemėgsta keliauti? Tokių žmonių visame pasaulyje yra vienetai. Dėl daugybės naujų įspūdžių, galimybės kokybiškai pailsėti ir noro atsiplėšti nuo rutinos keliaujama dažniausiai. Tačiau smagiausia yra tada, kai kelionėje patirti įspūdžiai nesukelia asociacijų su vargu, liūdesiu ar nepatogumais. Juk norisi svetimą šalį arba naują vietą pažinti maksimaliai. Žinodami dažną keliautojų problemą – norą jaustis komfortiškai kelionės metu arba jau nuvykus į vietą, mes paruošėme sąrašą, kuriame išvardinsime keletą unikalių priedų bei daiktų, padėsiančių pamiršti nepatogumus išvykoje. Tam, kad keliauti būtų patogiau, jums pravers šie dalykėliai.

Ryšys!

Kada keliaujate, svarbu yra būti pasiekiamiems. Jeigu nutiko nelaimė arba norite pasižiūrėti žemėlapį, o gal pasitikrinti sąskaitos likutį – reikėtų turėti galimybę prisijungti prie interneto. Tam, jums bus reikalingas bevielis internetas. Jis itin tinka kelionėse po Lietuvą ar kitas šalis. Pakanka šalia savęs turėti maršrutizatorių ir galite greitai ir patogiai prisijungti prie tinklo.

Turėdami bevielį internetą kelionėje galėsite pasidaryti asmenukę ar gražią peizažo nuotrauką bei ja pasidalinti su savo draugais. Taip pat neturėsite problemų susisiekti su išoriniu pasauliu, stebėti orų prognozę, sužinoti viešojo transporto grafikus ar išsikviesti taksi arba pavėžėjus.

Powerbank

Išorinė arba papildoma baterija dar vadinama powerbank (angl. energijos bankas). Šis įtaisas yra didelis akumuliatorius, kurio talpos pakanka jūsų telefoną pakrauti kelis ar net kelioliką kartų. Išorinei baterijai nereikia elektros lizdo, ji krauna jūsų telefoną ar planšetę iš savo sukauptos energijos. Privalumas tas, kad vadinamasis powerbank yra gana nedidelis ir nesunkus prietaisas, todėl jį turėdami būsite ramūs, kad norint padaryti nuotrauką ar užmesti akį į žemėlapį nereikės aikčioti dėl kone visiškai išsikrovusios telefono baterijos.

Toks įtaisėlis kainuoja apie keliasdešimt eurų, tačiau tarnauja tikrai patikimai ir kelionėse būna labai naudingas.

Kelioninė gertuvė

Ypač tie, kurie keliauja su dviračiu, mėgsta aktyvias keliones, keliauja į kalnus arba vertina savo organizmo hidrataciją, nesunkiai atras gertuvės teikiamas naudas. Visada, kada norite galėsite atsigaivinti vandeniu arba kitu mėgiamu gėrimu, skysčiai išliks šalti arba šilti, priklausomai nuo to, ko jūs norite.

Kelioninių gertuvių privalumas, lyginant su paprastomis gertuvėmis yra tas, jog jos geriau palaiko skysčio temperatūrą, yra itin tvirtos bei atsparios. Kai kurios vandens gertuvės net gi turi vandens gryninimo/filtravimo funkciją ir gali pagerinti vartojamo vandens kokybę. Be abejo, toks produktas ir kainuoja daugiau nei paprasta gertuvė, tačiau tokia investicija smulki, lyginant su nauda, kurią ji teiks.

Slėptuvė gryniems

Nors Europoje tas pasitaiko gana retai, P.Amerikoje, kai kuriose Azijos šalyse ir daugumoje didžiųjų pasaulio miestų dažnos vagystės iš turistų. Ilgapirščiai dažnai nuo kaklo nustveria kameras arba fotoaparatus, nuo restoranų stalų įžūliai vagia pinigines ir kuprines, o kartu su pastarosiomis ir svarbius asmeninius daiktus, iš kišenių ištraukia raktus, telefonus…

Dėl to, visų pirmiausia rekomenduojama visų grynųjų nelaikyti vienoje vietoje, o dokumentus laikyti prie savęs tokioje dėtuvėje, kurią būtų labai sunku nuimti ar pastverti.

Išeitis, kurią gamintojai sugalvojo – paprasta, tačiau beveik geniali. Aksesuaras, kuris yra ir atrodo, kaip paprastas diržas, tačiau jo viduje yra užtrauktukas ir skyrelis. Skyrelyje netelpa daug daiktų, tačiau jis geriausiai pritaikytas tik gryniems pinigams. Iš tokios vietos pavogti pinigus bus beveik neįmanoma, tad kelionė bus saugesnė ir patogesnė.

Kištuko adapteris

Turbūt žinote, kad kai kuriose pasaulio šalyse yra kitokios rozetės nei Lietuvoje. Lietuvoje turime C ir F tipo elektros lizdus. Na, o štai Jungtinėje Karalystėje naudojami tik G tipo kištukai. Norint pasikrauti telefoną, jums reikės adapterio. Tai toks įtaisas, kuris gali pritaikyti jūsų standartinį kištuką, bet kuriai pasaulio rozetei. Jo kaina yra kiek didesnė, tačiau tokią investiciją padaryti verta, mat apsilankant užsienyje tokia problema gali gerokai erzinti. Jeigu nuspręsite visgi įsigyti vieną adapterį, štai lentelė, leisianti pažiūrėti kokio tipo elektros lizdai yra naudojami visose pasaulio šalyse.

 

Scroll to Top